Rabarber- & jordgubbspaj
Fantastisk god rabarber- & jordgubbspaj. Fri från gluten, mjölk och vitt socker.
Inlägget innehåller annonslänkar till Bodystore
Nu är det rabarber- & jordgubbssäsong, vad passar då inte bättre än en rabarberpaj med jordgubbar? Denna bjöd jag min mamma på i söndags, sicken tur att jag skrev upp hur jag gjorde. För den blev såå god!
Varför yaconsirap?
Yaconroten som innehåller ca 30 % av sockerarten fructooligosaccharides, har den positiva egenskapen att verka probiotiskt i tarmsystemet, det är bra för både matsmältningen och immunförsvaret. Sockret i sirapen påverkar inte blodsockret i kroppen då det ej tas upp i tarmen. Dessutom innehåller den viktiga mineraler och näringsämnen.
Recept
Du behöver:
450 gr rabarber
350 gr jordgubbar
2 msk björksocker
15 färska dadlar
3 dl glutenfria havregryn
2 dl mandelmjöl
2 tsk mortlad kardemumma
1 tsk vaniljpulver
0,5 tsk salt
1 dl kokosolja
Yaconsirap eller annan rinnande sötning (valfritt)
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skölj, skala och dela rabarberna i bitar.
3. Skölj jordgubbarna och dela i bitar.
4. Lägg i en lagom stor ugnsform.
5. Strö över björksocker.
6. Kärna ur dadlarna och mixa dem tillsammans med havregryn, mandelmjöl, kardemumma, vaniljpulver och salt tills att dadlarna finfördelats.
7. Lägg i kokosolja i blandningen och mixa på nytt till en grov med formbar smuldeg.
8. Strö över smuldegen på rabarberna och jordgubbarna.
9. Ringla över lite yaconsirap.
10. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 min eller tills den fått fin färg.
Servera med kokosgrädde
Du kanske också gillar
Grönsaker i ugn – 5 lätta steg
Jag tycker det är supergott att äta grönsaker i olika former, det är även kul att variera då det blir svårare att tröttna. Här kommer 5 lätta steg hur du kan piffa upp grönsaker i ugnen. Nedan ser ni resultatet steg för steg. STEG 1: Skölj och dela valfria grönsaker,...
Lättlagade växtbaserade bönbiffar
Jag börjar komma på banan igen efter halsflussdiagnosen i veckan. Dock känner mig lite efter med saker här hemma. Har känt mig väldigt omotiverad den senaste tiden och det blir ju inte bättre när man är sjuk. Försöker dra ner på tempot och bara vara, vara närvarande...
Växtbaserad valnöt- & svampstek
Nu börjar jag komma på banan igen. Fick diagnosen halsfluss igår och idag släppte äntligen febern. Nu hoppas jag att jag fort blir bättre, känner redan skillnad efter lite välbehövlig medicin! Jag har inte kunnat äta mat på två dagar, inte kunnat svälja mitt eget...
Du kanske också gillar
Bananpannkaka med smak av choklad
Underbart goda pannkakor stekta över öppen eld, fri från mjölk & gluten.
Brownie med kolasmak
Underbart god glutenfri brownie med smak av kola och som är lätt att göra. Du måste testa!
0 kommentarer
Skicka en kommentar
Titta gärna in hos mina andra kanaler:
Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: @cleanlifestyle.se
Youtube : Clean Lifestyle Madelene Lennartsson
0 kommentarer