Pizza med blomkålsbotten
Pizza med blomkålsbotten – smidig och god till både lunch och middag.
Recept
Du behöver:
(två pizzabottnar)
600 gr färsk blomkål (exklusive blomkålsblast, som du sparar)
2 ägg
100 gr riven parmesan
2 msk psylliumhusk
1 msk oregano
1 tsk salt
PESTO
Blomkålsblast från ett blomkålshuvud
3 nävar bladspenat
1 dl valnötter
4 msk näringsjäst
1 vitlöksklyfta
1 tsk örtsalt
TAHINIDRESSING 👇
Tahini
Vatten
Vitlök
Lime
Tamarisoja
Yaconsirap
Gör så här:
1. Ta bort blasten från blomkålen.
2. Mixa eller riv vitkålen fint.
3. Häll i saltet och låt stå i 10 min.
4. Tryck ut vätskan ur blomkålen i omgångar, men en handduk eller bärsil.
5. Blanda i alla övriga ingredienser.
6. Tryck ut på två ugnsplåtar klädda med bakplåtspapper.
7. Förgrädda i 10-15 min i 200 grader tills fin färg.
8. Ta ut, låt svalna och lägg på pizzatoppingen, ställ in i ugnen igen. Tills färdig
Du kanske också gillar
Böngryta med broccoli
Växtbaserad näringsrik böngryta, passar bra till matlådor!
Portabello med basilikakräm
Ugnsbakad portabello med vitlöksstekt zucchini och en krämig basilikakräm. Växtbaserat recept.
Svampgryta med kikärtor över öppen eld
Underbart god och lätt gryta att göra på utflykten eller hemma i köket. Naturligt fri från mjölk.
Du kanske också gillar
Hummus med syrat
Hummus med syrat Här kommer ett recept på hummus...
Glutenfria leverköttbullar
Glutenfria leverköttbullar Testa...
0 kommentarer
Skicka en kommentar
Titta gärna in hos mina andra kanaler:
Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: @cleanlifestyle.se
Youtube : Clean Lifestyle Madelene Lennartsson
0 kommentarer