nötglass

Nötfri vaniljglass med aprikoskräm

Underbart god glass fri från mjölk & vitt socker

 

Inlägget innehåller annonslänkar till Bodystore & Meds

Här kommer ett underbart gott recept på en nötfri vaniljglass med aprikoskräm.

Tryck här för att komma till mina favorit-glassformar!

nötglass

Recept

Du behöver:

Du behöver:
(12 små glassar)
250 ml kokosgrädde (det tjocka lagret i en konservburk eller liknande)
2 dl solrosfrösmör (se recept längre ned)
3 msk valfri rinnande sötning (jag gillar yaconsirap)
1,5-2 tsk vaniljpulver
1 nypa salt
.
Aprikossås (doppa glassarna i):
15 blötlagda aprikoser
5 blötlagda dadlar
1 dl kokosgrädde (det tjocka lagret i en konservburk eller likande)
.
Doppa i:
2 dl kokossmör eller 200 gr choklad

Recept solrosfrösmör:
(ca 3 dl)
Du behöver:
5 dl solroskärnor
1 nypa salt 

 

 

Gör så här:

Gör så här:
1. Mixa kokosgrädde, solrosfrösmör, sötning, vaniljpulver och salt.
2. Häll i glassformar och ställ in i frysen.
3. Blötlägg aprikoserna och dadlarna i 4-5 timmar eller i kylen över natten.
4. Mixa aprikoserna, dadlar och kokosgrädde till en slät smet.
5. Doppa de frysta glassarna i aprikossmeten.
6. Frys in igen.
7. Värm upp kokossmör eller choklad.
8. Doppa glassarna.
9. Ät direkt eller frys in till annat tillfälle.

Solrosfrösmör

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Sprid ut solroskärnorna på en ugnsplåt och rosta i ca 7 minuter. Kolla att de inte bränns.
3. Ta ut och låt svalna.
4. Mixa solrosfröna med salt i en matberedare. Fastnar smul på kanterna skapa ned med skred, gaffel eller liknande. Fortsätt mixa tills fröna så småningom börjar släppa ifrån sig olja och blir sedan en kräm. Det kan ta upp till 10 minuter. Smaka av med salt.
Förvara i en rengjord glasburk med lock i kylskåpet. Håller cirka 1-2 månader.

Du kanske också gillar

Raw semla fri från vitt socker

Raw semla fri från vitt socker

Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) till Bodystore Fettisdagen börjar närma sig och dessa semlor gjorde jag för ett år sedan. Det finns även en video på Youtube där jag och barnen bakar dessa.Dessa blev lagom stora och lagom söta, perfekt att förvara i kylen....

Näringsrik smoothie bowl

Näringsrik smoothie bowl

Smoothie till frukost, lunch, mellanmål, middag eller efterrätt? JA TACK! Här kommer mina 10 bästa smoothietips, hoppas ni blir inspirerade! 1. Mixa en kall smoothie innan semsterutflykt, förvara den i en termos så håller den sig kall lika länge som kaffet håller sig...

Chiapudding toppad med grape & havtorn

Chiapudding toppad med grape & havtorn

Perfekt som mellanmål, lätt att förbereda, mättande och innehåller mycket härliga fibrer. Du behöver: 0,5 dl chiafrö 2 dl växtbaserad dryck 1/4 tsk kanel 1/4 tsk kardemumma Gör så här: Blanda alla ingredienser vänta 10 min, rör om igen. Låt den stå, förslagsvis över...

Du kanske också gillar

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Titta gärna in hos mina andra kanaler:

Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: 
@cleanlifestyle.se
Youtube : 
Clean Lifestyle Madelene Lennartsson