Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) till Bodystore

Fettisdagen börjar närma sig och dessa semlor gjorde jag för ett år sedan. Det finns även en video på Youtube där jag och barnen bakar dessa.
Dessa blev lagom stora och lagom söta, perfekt att förvara i kylen.

Bulle:
2 dl cashewnötter
1 dl mandel
1 tsk kardemumma
5 msk kokosolja
0,5 dl yaconsirap
0,5-1 dl mandelmjöl

Mandelmassa:
1 dl mandel
3 msk yaconsirap

Till servering:
Kokosgrädde
Mandelmjöl

Bulle:
Blötlägg nötter och mandlar i kallt vatten 2-3 timmar. Häll av och mixa med kardemumma, yaconsirap och kokosolja till en slät massa i en matberedare. Blir degen för lös kan du mixa i önskad mängd mandelmjöl. Rulla till lagom stora bollar, gör dem gärna mindre. och lägg på ett fat. Ställ i kylen minst 1 timme för att de ska stelna, eller i frysen om du vill att det ska gå fortare.

Mandelmassa:
Blötlägg mandlarna i kallt vatten 2-3 timmar. Häll av vattnet och mixa tillsammans med yaconsirap och vaniljpulver till en slät kräm. Späd ev med lite kallt vatten.

Skär ett litet lock från bollarna och fyll med mandelmassa och kokosgrädde. Toppa med mandelmjöl istället för florsocker.

Varför yaconsirap?
Yaconroten som innehåller ca 30 % av sockerarten fructooligosaccharides, har den positiva egenskapen att verka probiotiskt i tarmsystemet, det är bra för både matsmältningen och immunförsvaret. Sockret i sirapen påverkar inte blodsockret i kroppen då det ej tas upp i tarmen. Dessutom innehåller den viktiga mineraler och näringsämnen.

Raw semla
Raw semla fri från vitt socker

Har du ätit någon semla ännu? 

Liknande recept:

Chokladsemlor fria från gluten, mjölk & vitt socker

Titta gärna in hos mina andra kanaler:

Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: @cleanlifestyle.se
Youtube : Clean Lifestyle Madelene Lennartsson