Smoothie till frukost, lunch, mellanmål, middag eller efterrätt? JA TACK! Här kommer mina 10 bästa smoothietips, hoppas ni blir inspirerade!
1. Mixa en kall smoothie innan semsterutflykt, förvara den i en termos så håller den sig kall lika länge som kaffet håller sig varmt.
2. Gör smoothien extra mättsam med nötsmör, chiafrön, hampfrön, havregryn, kokosmjölk eller kokosolja.
3. Din smoothie extra mättsam med bönor och linser.
4. Mixa i grönsaker inte bara bär och frukt. De grönsaker som inte ger så mycket smak är zucchini, bladspenat, ärtor och avokado.
5. Servera som en smoothie bowl, alltså i en skål och toppa med de du tycker om t ex kokos, frön, kakaonibs, fruktbitar, havregryn eller bär för att få något att tugga på.
6. Satsa på en high speed blender som verkligen slår sönder och gör din smoothie slät, de värsta jag vet är när jag får tugga istället för att dricka.
7. Frys gamla grönsaker, frukter och bär som du inte kommer hinna äta upp, de är perfekta att mixa ner i en smoothie.
8. Mixa i färsk ingefära och gurkmeja för att boosta smoothien med extra antiinflammatoriska egenskaper.
9. Häll i eventuella rester i glassformar, frys in dem och ät en glass till mellanmål.
10. Smaksätt smoothien med kryddor som kanel, kardemumma eller vaniljpulver. Eller använd färska smaksättare som mynta, pressad citron eller lime. Mums!
Här kommer receptet på smoothien ni ser på bilden:
2 dl frysta ärtor
1 dl hallon
1 grön banan
1 näve bladspenat
1 cm färsk gurkmeja
1 msk kokosolja
1 dl kokosmjölk
1 dl vatten
Gör så här: Mixa och njut!
Toppa med quinoapuffar, solrosfrö, hallon och kakaonibs!
Vilka är dina bästa smoothietips?
This web site is really a walk-through for all of the info you wanted about this and didn’t know who to ask. Glimpse here, and you’ll definitely discover it.