Krispiga morotsbacon
Ugnsrostade morötter blir till ett tillbehör som liknar vanlig bacon.
ca 30-60 min
Inlägget innehåller annonslänkar till Bodystore
Har ni testat morotsbacon? Så gott att toppa på en soppa eller ha som ett tillbehör till vilken rätt som helst! Det är även riktigt gott att endast använda olivolja och flingsalt, då blir det som att äta morotschips! Kan verkligen rekommendera.
Recept
Du behöver:
3-4 morötter
3 msk olivolja
1,5 tsk rökt paprika
1-1,5 tsk salt
1 tsk lökpulver eller vitlökspulver
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 160 grader.
2. Skala morötterna.
3. Skär morötterna i tunt, jag använde en osthyvel.
4. Lägg morötterna på en plåt klädd med bakplåtspapper.
5. Blanda olivolja och kryddor.
6. Pensla ut den kryddade oljan på morötterna.
7. Grädda i ugnen i 15 min för mjuka eller 30-40 min för knaperstekta bacon.
Du kanske också gillar
Grönt fröknäcke & grön ärthumms
Här kommer två gröna recept boostade med grönsakspulver. Ett recept på fröknäcke och ett på ärthummus. Så underbart gott, du måste testa!
Krämig kålwok med svarta bönor
Recept på en krämig växtbaserad kålwok med svarta bönor. Helt fri från mjölk, gluten och passar dig som äter enligt lågkolhydratskost.
Växtbaserad parmesan – Ett veganskt & mjölkfritt alternativ
Ett recept på vegansk (mjölkfri) naturlig parmesan på bara tre ingredienser! Supergott att strö som tillbehör till det alla maträtter
Du kanske också gillar
Gör eget hasselnötssmör
Hasselnötssmör på endast två ingredienser, så underbart gott! Ät som den är eller använd i exempelvis glass!
Rödbetshummus med syrad rödkål
Goda bakterier i en hummus med rödbetor. Det löser du lätt med att tillföra mjölksyrade grönsaker, i denna rödkål! Blev riktigt gott!
0 kommentarer
Skicka en kommentar
Titta gärna in hos mina andra kanaler:
Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: @cleanlifestyle.se
Youtube : Clean Lifestyle Madelene Lennartsson
0 kommentarer