Krämig växtbaserad saffransgryta
ca 25-30 min 6-8 personer
Detta är en typisk ”Madelenemåltid”, men det har ni säkert redan märkt av vid det här laget. En krämig växtbaserad gryta med smak av saffran. Den går snabbt att göra och riktigt god. Älskar saffran i mat och bakverk! Så gott med olika tillbehör, jag åt tillsammans med en favoritkålsallad gjord på rödkål, grönkål, olivolja, äppelcidervinäger och örtsalt. Men också broccoli, haricots verts och zucchini. Väldigt gott och vackert att toppa med denna sesamblandning (Furikake).
Grytan blev riktigt poppis även hos barnen! Så kul när de är med i köket och lagar (och lite stressigt). Får inte alltid bestämma själv, de smakar av och sen vill de krydda hejvilt!
Recept
Du behöver:
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
Kokosolja att steka i
1 msk riven färsk ingefära
1 gr mald saffran
750 ml kokosmjölk
800 gr kokta vita bönor (eller koka själv)
300 gr blomkål (jag använde fryst)
2 dl röda linser
Örtsalt
Svartpeppar
Gör så här:
1. Skala och dela löken.
2. Smält rikligt med kokosolja i en gryta.
3. Lägg ner löken.
4. Skala och pressa ner vitlöken.
5. Stek tills löken mjuknat.
6. Tillsätt ingefära, saffran och kokosmjölk.
7. Skölj bönorna.
8. Lägg i bönorna, blomkål och röda linser, låt puttra på medelvärme.
9. Låt puttra tills blomkålen och linserna mjuknat (ca 10 min).
10. Mixa grytan till önskad konsistens med en stavmixer. Vill du ha en lösare gryta tillsätt vatten eller kokosmjölk.
11. Smaka av med örtsalt och svartpeppar.
Du kanske också gillar
Lättlagade växtbaserade bönbiffar
Jag börjar komma på banan igen efter halsflussdiagnosen i veckan. Dock känner mig lite efter med saker här hemma. Har känt mig väldigt omotiverad den senaste tiden och det blir ju inte bättre när man är sjuk. Försöker dra ner på tempot och bara vara, vara närvarande...
Växtbaserad valnöt- & svampstek
Nu börjar jag komma på banan igen. Fick diagnosen halsfluss igår och idag släppte äntligen febern. Nu hoppas jag att jag fort blir bättre, känner redan skillnad efter lite välbehövlig medicin! Jag har inte kunnat äta mat på två dagar, inte kunnat svälja mitt eget...
Växtbaserad böngryta med jordnötssmör & grönsaker
Här kommer ytterligare ett recept från söndagens mat prepp. Jag åt sista portionen nu ikväll. Älskar att göra grytor då de bara är att slänga ihop. Dessutom är de lätt att göra stora satser så man har i flera dagar, passar mig som inte orkar laga mat varje dag Du...
Du kanske också gillar
Glutenfri pizzabotten på bönor + recept på gott tillbehör
Inlägget innehåller köplänkar (adlinks)...
Vegetariska bönburgare med valnötter
Goda vegetariska burgare gjorda på bönor och valnötter.
0 kommentarer
Skicka en kommentar
Titta gärna in hos mina andra kanaler:
Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: @cleanlifestyle.se
Youtube : Clean Lifestyle Madelene Lennartsson
0 kommentarer