Krämig saffransgryta
Växtbaserad näringsrik saffransgryta, passar bra till matlådor!
Recept
Du behöver:
1 kg kokta kikärtor
230 gr kokta kidneybönor
1 stor lök
5 små vitlöksklyftor
4-6 msk kokosolja
3-4 msk tomatpuré
4 cm färsk ingefära
1 msk gurkmeja
0,5 gr saffran (1 paket)
750 ml kokosgrädde
2 msk tamarisoja
1 tsk örtsalt
½ tsk svartpeppar
Gör så här:
1. Skölj kikärtor och bönor väl.
2. Skala och hacka löken.
3. Skala vitlöken.
4. Stek löken i kokosolja och riv ner vitlöken.
5. Häll i tomatpurén och stek med löken tills den mjuknat.
6. Lägg i alla övriga ingredienser och låt puttra en stund
Du kanske också gillar
Svamp- & nötstek som är lätt att variera
Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) till Bodystore & Meds Denna blev riktigt god, det är en variant av denna växtbaserade valnöt- & svampstek. Det härliga är att den går att variera i all oändlighet och smaksätta på olika sätt. Hoppas ni gillar! Du...
Ratatouille med bönor
Smakrik ratatouille med bönor. Gott att äta som en gryta eller ha som tillbehör till den rätt du tycker passar.
Växtbaserade zucchinibollar
Glutenfria och veganska zucchinibollar. Goda och lätta att göra, tryck här för att komma till receptet och massor av andra näringsrika recept.
Du kanske också gillar
Portabello med basilikakräm
Ugnsbakad portabello med vitlöksstekt zucchini och en krämig basilikakräm. Växtbaserat recept.
Svampgryta med kikärtor över öppen eld
Underbart god och lätt gryta att göra på utflykten eller hemma i köket. Naturligt fri från mjölk.
0 kommentarer
Skicka en kommentar
Titta gärna in hos mina andra kanaler:
Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: @cleanlifestyle.se
Youtube : Clean Lifestyle Madelene Lennartsson
0 kommentarer