Böngryta

Köttfärssås på gräsbetat nötkött 

En god köttfärssås på gräsbetat nötkött.

Inlägget innehåller annonslänkar till JordklokBodystore & Meds

Böngryta

Recept

Du behöver:

1 stor gul lök (eller två små)
2 vitlöksklyftor
2-3 msk ghee
2-3 msk tomatpuré
1 kg gräsbetat köttfärs på nöt (eller annan valfri färs)
2-3 tsk salt
2 tsk svartpeppar
2 msk tamarisoja
1,5-3 msk oregano
1200 gr passerade tomater
1 dl vatten

Gör så här:

1. Skala och hacka den gula löken.
2. Skala vitlöksklyftorna.
3. Stek den hackade löken i ghee och pressa i vitlöken.
4. Rör runt och lägg i tomatpurén. Stek den tillsammans med löken en stund.
5. Lägg i köttfärsen och rör runt. Hacka sönder om du inte gillar klumpar.
6. Stekt tills vätskan kokat bort och köttfärsen börjat få färg.
7. Häll i alla övriga ingredienser, rör runt.
8. Sänk temperaturen och lägg på lock. Låt småputtra minst 30 min, gärna längre. Jag låter den gärna puttra minst 2 timmar, blir så mycket mer smak och smälter i munnen 

Du kanske också gillar

Näringsrik belugalinsgryta

Näringsrik belugalinsgryta

Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) till Bodystore & Meds Jag hade en omröstning på min instagram där ni fick rösta om vilket recept ni ville se härnäst! Ni har röstat och ni valde rätt, denna gryta blev underbart god 🙂 Här kommer receptet på en smakrik,...

Du kanske också gillar

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Titta gärna in hos mina andra kanaler:

Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: 
@cleanlifestyle.se
Youtube : 
Clean Lifestyle Madelene Lennartsson