Griljerad rotselleri
Griljerad rotselleri. Ett roligt inslag på det traditionella julbordet
Recept
Du behöver:
1 stor rotselleri (men funkar lika fint med blomkål och kålrot)
1 dl olivolja, kokosolja, smör eller ghee
3 msk flingsalt
10 kryddpepparkorn
5 nejlikor (och fler till dekoration)
2 krm vitpeppar
Griljering:
6 msk dijonsenap
2 msk kikärtsspad
1 msk yaconsirap
1 dl mandelmjöl (pofiber vid allergi)
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Skala rotsellerin eller kålroten, (ta av av blasten på blomkålen och skölj huvudet väl). (Spara blasten och stek, supergott med lite kokosolja, vitlök och örtsalt).
3. Smörj sedan in huvudet i olivolja/kokosolja/smör/ghee.
4. Mortla salt och kryddor och täck över oljan/smöret.
5. Baka den i ugnen i ca 1,5-2 timmar tills den blivit mjuk och fått fin färg.
6. Ta ut ur ugnen och blanda ingredienserna till griljeringen förutom mandelmjölet.
7. Smörj försiktigt in blomkålen på nytt.
8. Strö sedan på ett tjockt lager med mandelmjöl/pofiber och grädda i ugnen på 200 grader i ca 15 min tills mandelmjölet fått fin färg.
Du kanske också gillar
Böngryta med broccoli
Växtbaserad näringsrik böngryta, passar bra till matlådor!
Portabello med basilikakräm
Ugnsbakad portabello med vitlöksstekt zucchini och en krämig basilikakräm. Växtbaserat recept.
Svampgryta med kikärtor över öppen eld
Underbart god och lätt gryta att göra på utflykten eller hemma i köket. Naturligt fri från mjölk.
Du kanske också gillar
Hummus med syrat
Hummus med syrat Här kommer ett recept på hummus...
Glutenfria leverköttbullar
Glutenfria leverköttbullar Testa...
0 kommentarer
Skicka en kommentar
Titta gärna in hos mina andra kanaler:
Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: @cleanlifestyle.se
Youtube : Clean Lifestyle Madelene Lennartsson
0 kommentarer