Naturlig energibar toppad med choklad
Ett näringsrikt och gott mellanmål som är gluten- och nötfritt, passar till de flesta tillfällen.
Recept
Du behöver:
3 dl glutenfria havregryn
2 dl solrosfrön
200 gr torkade aprikoser
200 gr torkade plommon
100 gr kokosolja
1 nypa salt
80 gr softa jordgubbar från @saltakvarn eller andra torkade bär
Gör så här:
1. Mixa havregryn, solrosfrön, aprikoser, plommon, kokosolja och salt till en formbar deg.
2. Blanda i de softa jordgubbarna.
3. Tryck ut i en form klädd med bakplåtspapper.
4. Ställ in i kyl för att stelna.
5. Ta ut och skär i bitar.
6. Ät som de är eller doppa i mörk choklad och toppa med hackade nötter.
Går toppenbra att frysa in!
.
Du kanske också gillar
Blåbärssoppa med ingefära
Här kommer ett recept på en värmande blåbärssoppa med ingefära. Perfekt att dricka istället för den populära provivan med tillsatt socker.
Jordgubbsglass på tre vis
Jösses vad seg jag är idag. Så fort man lägger sig senare än vanligt och dessutom vaknar upp till ett gråmulet väder med inslag av regn har man lust att ligga kvar i sängen. De kanske finns någon som känner likadant? I så fall kan du pigga upp dig (eller barnen) med...
Chokladsnickers utan socker
Alltså dessa är verkligen för goda! Det tycker både jag och barnen. De är verkligen på gränsen till vad som triggar mitt sötsug. Vill man ha dem utan sötning kan man skippa yaconsirapen, de är goda utan också. Jag kallar dem för ”chokladsnickers” och jag låter namnet...
Du kanske också gillar
Chokladkex på bovetekrisp
Här kommer ett gott och lätt recept på chokladkex med bovetekrisp. Ett recept fritt från gluten, mjölk och vitt socker.
Veganska & glutenfria pannkakor med smak av choklad
Växtbaserade chokladpannkakor fria från gluten. Ett toppenbra mellanmål och underbart lätta att göra. Servera med chiasylt och annat gott!
0 kommentarer
Skicka en kommentar
Titta gärna in hos mina andra kanaler:
Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: @cleanlifestyle.se
Youtube : Clean Lifestyle Madelene Lennartsson
0 kommentarer