Böntacos över öppen eld
ca 20-25 min ca 1-2 personer
Jag använde en kolstålspanna på elden, men funkade lika bra med en muurikka eller i ett stormkök.
Recept
Du behöver:
Du behöver:
230 gr kokta svarta bönor (eller koka själv)
1 gul lök
200 gr rödkål
2 selleristjälkar
3 tsk tacokrydda
0,5 dl-1 dl kokosolja
En näve persilja
1 dl valnötter
Gör så här:
HEMMA:
1. Skölj bönorna väl och lägg i en burk (förslagsvis en matlåda, funkar även med fryspåsar men försöker inte använda plast i onödan).
2. Skala och hacka löken, lägg i en burk.
3. Skölj och hacka rödkål och selleri.
4. Packa ner resterande ingredienser.
UTOMHUS:
5. Förbered en eld eller sätt igång ditt stormkök. Jag lagade över en eld i min kolstålspanna.
6. Lägg kolstålspannan över elden och värm upp kokosoljan.
7. Lägg i den hackade löken och rödkålen.
8. Stek mjuk, det går snabbt!
9. Lägg i selleri, bönor, och tacokrydda, värm upp. Rör ofta så att det inte bränner.
10. Smaka av.
11. Toppa med persilja och valnötter.
Du kanske också gillar
Vietnamesiska vårrullar med två goda dippsåser
Här kommer ett fantastiskt recept på vietnamesiska vårrullar och två viktiga dippsåser att doppa rullarna i. Gluten-, mjölk- & sockerfritt!
Laga & äta mat ute i naturen
Äta näringssrik mat utomhus. Här kommer ett maxat inlägg om mat som passar att äta på utflykten och hur vi förebereder matlagning i naturen.
Växtbaserad tacokväll + två olika tillbehör
Växtbaserad tacofärs, tomatsalsa och cashewdipp blev alldeles underbara ihop. Fredagsmyset blir tacomys, helt veganskt och fritt från gluten.
Du kanske också gillar
Antiinflammatorisk soppa
En underbart god och närande soppa med en kryddning som gör gott. Naturlig och helt växtbaserad.
Näringsrik burgare
En underbart god mungböneburgare med näringsrika tillbehör. Så underbart god!
0 kommentarer
Skicka en kommentar
Titta gärna in hos mina andra kanaler:
Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: @cleanlifestyle.se
Youtube : Clean Lifestyle Madelene Lennartsson
0 kommentarer