Växtbaserade biffar med röda linser & morötter
Goda och smakrika veganska biffar fria från mjölk och gluten.
ca x min x personer
Inlägget innehåller annonslänkar till Bodystore
Ett av alla recept jag lagade på retreatet, så krispiga och goda! Receptet hittar ni lite längre ned.
Idag har det varit fullt upp och det börjar skapas en hel del smarriga saker i köket. Så skönt att man kan frysa in i väntan på konstnatten i helgen. Brukar inte ångra att jag fyllt vår extra frys med bär inför vintern, men just nu ställer alla bär till det för mig. Det är trångt! Sicken tur att mamma och pappa har flera extra hos sig. Imorgon blir jag tvungen att köra ut en hel del till dem. Sen fortsätter stöket
Recept
Du behöver:
(ca 12 st)
3 dl röda linser
2 vitlöksklyftor
3 msk jordnötssmör
5 morötter
2 msk potatismjöl
2 msk svarta sesamfrö (eller vita)
1 msk torkad basilika
1,5 tsk örtsalt
1 tsk malen svartpeppar
Rikligt med kokosolja att steka i
Gör så här:
1. Dagen innan: Blötlägg de röda linserna i rikligt med vatten dagen innan tillagning.
2. Dagen efter: skölj linserna väl.
3. Mixa linser, vitlöksklyftor och jordnötssmör fint med hjälp av en blender, stavmixer eller matberedare.
4. Lägg smeten i en skål.
5. Skala och riv morötterna grovt.
6. Blanda i rivna morötter, potatismjöl, sesamfrön, basilika, salt och peppar tillsammans med linssmeten.
7. Forma till biffar och stek i rikligt med kokosolja.
Servera tillsammans med det du tycker om. Jag valde broccoli, haricots verts, gurka, syrad rödkål från min favorit Tistelvind, olivolja och hampfrön. Så gott!
Du kanske också gillar
Näringsrik belugalinsgryta
Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) till Bodystore & Meds Jag hade en omröstning på min instagram där ni fick rösta om vilket recept ni ville se härnäst! Ni har röstat och ni valde rätt, denna gryta blev underbart god 🙂 Här kommer receptet på en smakrik,...
Krämig kålwok med svarta bönor
Recept på en krämig växtbaserad kålwok med svarta bönor. Helt fri från mjölk, gluten och passar dig som äter enligt lågkolhydratskost.
Växtbaserade kidneybönbiffar med hasselnötter
Bönbiffar utan ägg, mjölk och gluten. Näringsrika växtbaserade kidneybiffar med hasselnötter. Lätta och snabba att göra!
Du kanske också gillar
Min snabbmat
Detta recept är något jag tar till när jag behöver en lunch på 10 minuter. Både gott och går snabbt!
Barnvänlig “köttfärssås”
Mixad mjölkfri “köttfärssås” med bönor istället för köttfärs. Den är anpassad både i smak och konsistens till barn i alla åldrar.
2 Kommentarer
Skicka en kommentar
2 Kommentarer
-
Johanna på november 18, 2021 på 19:15
De här biffarna var riktigt goda!
Skicka en kommentar
Titta gärna in hos mina andra kanaler:
Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: @cleanlifestyle.se
Youtube : Clean Lifestyle Madelene Lennartsson
De här biffarna var riktigt goda!
Åh vad roligt att höra! Tusen tack 🙂