Äpplemos fritt från vitt socker
Recept och video på krämigt naturligt äpplemos.
Inlägget innehåller annonslänkar till Bodystore & Bagaren och Kocken
Här kommer ett recept på äpplemos! Du kan se hur vi gjorde i nedan video.
Använd skalen
Har du ingen som vill äta upp äppleskalet (som vi) så kan du torka och göra te eller frysa in och mixa ner i en framtida smoothies. Du kan även välja att inte skala äpplena och sedan mixa med i moset. Har du röda äpplen blir det en fantastiskt fin rosa färg på äpplemoset!
Björksocker – skogens eget socker
Xylitol, även kallat björksocker innehåller 40 % mindre kalorier och 75% färre kolhydrater än socker med ett GI värde på 7. Det gör att det tas upp väldigt långsamt av kroppen och vissa menar att kroppen inte behöver producera något insulin vid intag. Jag använder en sort som är från finska björk- & bokträd. Björksocker har otroliga munvårdande egenskaper. Det dödar nämligen de bakterier som orsakar plack, karies och tandköttsinflammation. Det leder inte bara till bättre tänder utan även till bättre andedräkt!
Recept
Gör så här:
- Skala och kärna ur äpplena. Se länk till svarven vi använder längre ned.
- Lägg äpplena i bitar i en kastrull.
- Koka upp äppelklyftorna med vattnet på svag värme så att det inte bränner vid. Rör om då och då.
- Mixa med en stavmixer (för slätt äpplemos).
- Smaka av och tillsätt eventuell sötning och kanel.
- Ta av från plattan och låt svalna.
- Häll i rengjorda glasburkar och förvara i kyl, vid längre förvaring ställ in i frys.
Jag använde mig av denna äppelskalare, den är verkligen så smidig och rolig att använda för barnen!
Du kanske också gillar
Fröknäcke utan mjöl
Alltså detta är mina chips! Okej, inte chips men fröknäcke! Så sjukt goda, nästan som chips. Har ni inte testat fröknäcke så är det på tiden, nedan recept är superlätt att göra. Du behöver:1,5 dl solrosfrön1 dl linfrön0,5 dl chiafrön 0,5 dl svarta sesamfrön, eller...
Fröbullar – veganskt, ägg-, gluten-, mjölk- och nötfritt lågkolhydratsbröd!
Detta bröd är veganskt, ägg-, gluten-, mjölk- och nötfritt lågkolhydratsbröd som är lätt att göra och mättar länge! Jag äter det till mellanmål men det är även perfekt till frukost, jag brukar alltid baka en sats på helgen så jag har hela veckan. Receptet är från...
Du kanske också gillar
Växtbaserade semlor fria från socker & spannmål
Mjuka härliga semlor som är helt veganska, fria från gluten, spannmål och vitt socker.
Växtbaserad tacokväll + två olika tillbehör
Växtbaserad tacofärs, tomatsalsa och cashewdipp blev alldeles underbara ihop. Fredagsmyset blir tacomys, helt veganskt och fritt från gluten.
0 kommentarer
Skicka en kommentar
Titta gärna in hos mina andra kanaler:
Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: @cleanlifestyle.se
Youtube : Clean Lifestyle Madelene Lennartsson
0 kommentarer