Äpplemos fritt från vitt socker
Recept och video på krämigt naturligt äpplemos.
Inlägget innehåller annonslänkar till Bodystore & Bagaren och Kocken
Här kommer ett recept på äpplemos! Du kan se hur vi gjorde i nedan video.
Använd skalen
Har du ingen som vill äta upp äppleskalet (som vi) så kan du torka och göra te eller frysa in och mixa ner i en framtida smoothies. Du kan även välja att inte skala äpplena och sedan mixa med i moset. Har du röda äpplen blir det en fantastiskt fin rosa färg på äpplemoset!
Björksocker – skogens eget socker
Xylitol, även kallat björksocker innehåller 40 % mindre kalorier och 75% färre kolhydrater än socker med ett GI värde på 7. Det gör att det tas upp väldigt långsamt av kroppen och vissa menar att kroppen inte behöver producera något insulin vid intag. Jag använder en sort som är från finska björk- & bokträd. Björksocker har otroliga munvårdande egenskaper. Det dödar nämligen de bakterier som orsakar plack, karies och tandköttsinflammation. Det leder inte bara till bättre tänder utan även till bättre andedräkt!
Recept
Gör så här:
- Skala och kärna ur äpplena. Se länk till svarven vi använder längre ned.
- Lägg äpplena i bitar i en kastrull.
- Koka upp äppelklyftorna med vattnet på svag värme så att det inte bränner vid. Rör om då och då.
- Mixa med en stavmixer (för slätt äpplemos).
- Smaka av och tillsätt eventuell sötning och kanel.
- Ta av från plattan och låt svalna.
- Häll i rengjorda glasburkar och förvara i kyl, vid längre förvaring ställ in i frys.
Jag använde mig av denna äppelskalare, den är verkligen så smidig och rolig att använda för barnen!
Du kanske också gillar
Växtbaserade semlor fria från socker & spannmål
Mjuka härliga semlor som är helt veganska, fria från gluten, spannmål och vitt socker.
Växtbaserad tacokväll + två olika tillbehör
Växtbaserad tacofärs, tomatsalsa och cashewdipp blev alldeles underbara ihop. Fredagsmyset blir tacomys, helt veganskt och fritt från gluten.
Raw semla fri från vitt socker
Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) till Bodystore Fettisdagen börjar närma sig och dessa semlor gjorde jag för ett år sedan. Det finns även en video på Youtube där jag och barnen bakar dessa.Dessa blev lagom stora och lagom söta, perfekt att förvara i kylen....
Du kanske också gillar
Gör eget cashewsmör
Gott och krämigt recept på cashewsmör, Passar till det mesta som bakverk, såser, topping, i glass och bara äta som det är. Underbart gott!
Rödbetshummus med syrad rödkål
Goda bakterier i en hummus med rödbetor. Det löser du lätt med att tillföra mjölksyrade grönsaker, i denna rödkål! Blev riktigt gott!
0 kommentarer
Skicka en kommentar
Titta gärna in hos mina andra kanaler:
Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: @cleanlifestyle.se
Youtube : Clean Lifestyle Madelene Lennartsson
0 kommentarer