Äppelpaj över öppen eld
Fantastisk god och snabb äpplepaj som lätt kan tillagas utomhus. Fri från gluten, mjölk och vitt socker.
ca 30 min 12-14 personer
Inlägget innehåller annonslänkar till Bodystore, Bagaren och kocken & Cervera
Äppelpaj över öppen eld 🔥 Så mysigt att träffa lite släktingar och laga mat utomhus. Till lunch gjorde jag böngrytan jag publicerade för några dagar sen och det blev denna äppelpaj till efterrätt. Så gott!
Jag använde denna muurikka på elden, men funkade lika bra med en kolstålspanna eller i ett stormkök.
Varför yaconsirap?
Yaconroten som innehåller ca 30 % av sockerarten fructooligosaccharides, har den positiva egenskapen att verka probiotiskt i tarmsystemet, det är bra för både matsmältningen och immunförsvaret. Sockret i sirapen påverkar inte blodsockret i kroppen då det ej tas upp i tarmen. Dessutom innehåller den viktiga mineraler och näringsämnen.
Recept
Du behöver:
ca 8 st äpplen
4 dl glutenfria havregryn
1,5 dl quinoapuffar
1,5 dl solrosfrö
1,5 dl hasselnötter
1 dl valnötter
1 dl cashewnötter
2-3 dl kokosolja
Ceylonkanel
Kardemumma
Yaconsirap
Lite salt
Kokosgrädde att servera med
Gör så här:
HEMMA:
1. Skölj och dela äpplena, skärv bort kärnhuset.
2. Packa alla gryn och frön, lägg i en burk, påse eller liknande.
3. Hacka eller mixa nötterna grovt och lägg i tillsammans med ovan.
4. Packa med resterande ingredienser.
UTOMHUS:
5. Hetta upp pannan och lägg i kokosolja.
6. Lägg i äpplena och stek mjuka.
7. Krydda med ceylonkanel, kardemumma, yaconsirap och salt efter smak.
8. Blanda i alla gryn, frön och nötter. Rör om hela tiden så det inte bränner.
9. Smaka av och ät tillsammans med krämig kyld kokosgrädde.
Du kanske också gillar
Krämig kikärtgryta med grönkål
Här kommer en krämig växtbaserad kikärtsgryta med grönkål som går snabbt och lätt att laga. Passar dig som vill att det ska gå fort i köket.
Svamp- & nötstek som är lätt att variera
Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) till Bodystore & Meds Denna blev riktigt god, det är en variant av denna växtbaserade valnöt- & svampstek. Det härliga är att den går att variera i all oändlighet och smaksätta på olika sätt. Hoppas ni gillar! Du...
Ratatouille med bönor
Smakrik ratatouille med bönor. Gott att äta som en gryta eller ha som tillbehör till den rätt du tycker passar.
Du kanske också gillar
Böngryta med broccoli
Växtbaserad näringsrik böngryta, passar bra till matlådor!
Portabello med basilikakräm
Ugnsbakad portabello med vitlöksstekt zucchini och en krämig basilikakräm. Växtbaserat recept.
0 kommentarer
Skicka en kommentar
Titta gärna in hos mina andra kanaler:
Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: @cleanlifestyle.se
Youtube : Clean Lifestyle Madelene Lennartsson
0 kommentarer