Äggfria viltfärsbiffar
Goda och smakrika viltfärsbiffar
Recept
Du behöver:
1 kg färs (jag använde rådjursfärs)
1 stor lök
1 liten rödlök
1 dl vatten
2 msk potatismjöl
0,5 dl pofiber
2,5 tsk salt
1 tsk svartpeppar
0,5 tsk vitlökspulver
1 msk rosmarin
Rikligt med ghee/smör att steka i
Gör så här:
1. Tina köttfärsen om den är fryst.
2. Jag brukar skala löken och först mixa den fint i matberedaren. Men om du inte har en sådan kan du hacka den för hand.
3. Där efter slänger jag i alla övriga ingredienser i matberedaren och mixar till en slät smet.
4. Rullar till lagom stora bollar och steker på båda sidor tillsammans med ghee.
Vill du göra färsen med ägg kan du plocka bort vattnet och potatismjölet för att tillsätta två ägg istället.
Jag brukar ofta inspirera med växtbaserade recept, men ni som följt mig länge vet att jag även äter kött ibland. Dock är jag noga med att det ska vara eko, gräsbetat eller vilt.
Du kanske också gillar
Böngryta med broccoli
Växtbaserad näringsrik böngryta, passar bra till matlådor!
Portabello med basilikakräm
Ugnsbakad portabello med vitlöksstekt zucchini och en krämig basilikakräm. Växtbaserat recept.
Svampgryta med kikärtor över öppen eld
Underbart god och lätt gryta att göra på utflykten eller hemma i köket. Naturligt fri från mjölk.
Du kanske också gillar
Hummus med syrat
Hummus med syrat Här kommer ett recept på hummus...
Glutenfria leverköttbullar
Glutenfria leverköttbullar Testa...
0 kommentarer
Skicka en kommentar
Titta gärna in hos mina andra kanaler:
Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: @cleanlifestyle.se
Youtube : Clean Lifestyle Madelene Lennartsson
0 kommentarer