Frukostvåfflor
Glutenfria frukostvåfflor serverade med valfritt tillbehör.
Inlägget innehåller annonslänkar till Bodystore
Dessa frasiga våfflor är så underbart goda – trots att de är växtbaserade och helt fria från gluten! Vår barn älskar dem (och även jag)! Vi brukar vanligtvis servera med chiasylt och äpplemos . Men det fungerar även att servera dem med lite matigare topping.
Recept
Gör så här:
1. Smält kokosoljan eller smöret/ghee och låt svalna.
2. Skölj bönorna väl.
3. Häll i alla ingredienser i en blender, mixa till en smet.
4. Det går att grädda dem direkt eller låta smeten stå en stund. Går även att låta den stå hela natten i kylskåpet och laga våfflor till frukost nästa morgon.
5. Smeten blir tjockare medan den får stå, häll i mera havredryck om den blivit för tjock.
6. Värm järnet, lägg i lite kokosolja, smör eller ghee, och häll i smeten.
7. Lägg de färdiga våfflorna på ett galler så håller de sig frasiga.
Om det blir våfflor över kan du lägga dem i kylen, för att få dem frasiga dagen efter gräddar du dem en stund i ugnen på ett galler.
Du kanske också gillar
Portabello med basilikakräm
Ugnsbakad portabello med vitlöksstekt zucchini och en krämig basilikakräm. Växtbaserat recept.
Svampgryta med kikärtor över öppen eld
Underbart god och lätt gryta att göra på utflykten eller hemma i köket. Naturligt fri från mjölk.
Marinerade belugalinser
Ett recept som är perfekt att ta till när du behöver något snabbt! Enkelt och gott!
Du kanske också gillar
Spannmålsfri granola med kolasmak
Spannmålsfri granola med kolasmak Glutenfri och...
Gul smoothie med goda bakterier
Gul smoothie med goda bakterier Jag brukar ha...
0 kommentarer
Skicka en kommentar
Titta gärna in hos mina andra kanaler:
Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: @cleanlifestyle.se
Youtube : Clean Lifestyle Madelene Lennartsson
0 kommentarer