pistageglass

Vegansk pistageglass med matcha fri från vitt socker

Grön pistageglass med naturliga ingredienser helt fri från mjölk och socker med lite smak av matcha!

  ca x min        x personer

Inlägget innehåller annonslänkar till Bodystore 

Här kommer ett recept på en härlig växtbaserad pistageglass fri från vitt socker!

5 fördelar med matcha

På veckorna njuter jag av varmt vatten med riven ingefära i men på helgerna dricker jag gärna en kopp matcha latte. Jag har aldrig riktigt lärt mig att dricka vanligt kaffe, gillar inte smaken och magen hurrar inte heller vid intag! Jag har självklart testat att dricka och jag blir sjukt pigg (enda fördelen). Matcha är ett toppenbra alternativ, och det går även att använda i glass!

  1. Stressreducerande och lugnar sinnet.
    2. Verkar även uppiggande.
    3. Innehåller 137 gånger mer antioxidanter än vanligt grönt te.
    4. Stärker immunförsvaret.
    5. Stabiliserar kolesterol- och blodsockernivån i kroppen.

Tänk på att matcha innehåller koffein därför skulle jag inte rekommendera att dricka på kvällen även om det verkar lugnande.

pistageglass

Varför yaconsirap?

Yaconroten som innehåller ca 30 % av sockerarten fructooligosaccharides, har den positiva egenskapen att verka probiotiskt i tarmsystemet, det är bra för både matsmältningen och immunförsvaret. Sockret i sirapen påverkar inte blodsockret i kroppen då det ej tas upp i tarmen. Dessutom innehåller den viktiga mineraler och näringsämnen.

Recept

Du behöver:

2 dl naturella pistagenötter
3-5 msk yaconsirap (efter smak)
250 ml kokosgrädde (det tjocka lagret i en konservburk, jag använder gärna i tetraförpackning från Garant)
1 nypa salt
1-2 tsk matcha (valfritt)
1 dl cashewsmör (eller gör eget)

Gör så här:

  1. Mixa pistagenötterna tillsammans med yaconsirap till en degig massa.
  2. Tillsätt övriga ingredienser och mixa slätt.
  3. Frys in i glassformar eller som jag gjorde denna gång i en brödform.
  4. Ta ut när glassen stelnat, om du äter dagen efter rekommenderar jag att ställa ut ca 20 min innan servering så den hinner mjukna lite innan du skopar ut dina kulor.

Servera med hackade pistagenötter.

vegansk pistageglass

Du kanske också gillar

Jordgubbsglass på tre vis

Jordgubbsglass på tre vis

Jösses vad seg jag är idag. Så fort man lägger sig senare än vanligt och dessutom vaknar upp till ett gråmulet väder med inslag av regn har man lust att ligga kvar i sängen. De kanske finns någon som känner likadant? I så fall kan du pigga upp dig (eller barnen) med...

Jordgubbsglass på två ingredienser

Jordgubbsglass på två ingredienser

Tims enda önskemål när han fyllde år 😍 Glassen består av 50% frysta jordgubbar och 50% av frysta gröna bananer som stått en stund i rumpstemp innan vi mixat till en glass. Så sjukt god att äta som den är eller toppa med t ex. cashewnötter, kakaonibs, quinoapuffar,...

Hallon- & lakrisglass

Hallon- & lakrisglass

Vill du äta en (två) glass med endast naturliga ingredienser, och utan tillsatt socker? Denna kombo är känd sedan länge men tror aldrig jag provat i en glass. Sugen att testa? Receptet/recepten har ni nedan: Hallonglass: 400 gr frysta hallon 2 dl kokosgrädde 1 tsk...

Du kanske också gillar

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Titta gärna in hos mina andra kanaler:

Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: 
@cleanlifestyle.se
Youtube : 
Clean Lifestyle Madelene Lennartsson