fröbröd

Växtbaserat fröbröd

Ett gott och mättande vegansk fröbröd. Toppa med en krämig pesto!

  ca 90 min

Inlägget innehåller annonslänkar till Bodystore

Här kommer ett mättande och gott fröbröd som är lätt att göra. Fritt från gluten och så smart att alltid ha i frysen, då finns det alltid mellanmål hemma.

Här finner ni receptet på den goda peston jag toppade brödet med!

Frobrod

Recept

Du behöver:

(1 brödlimpa)

3 dl glutenfria havregryn
1 dl solrosfrön
2 dl pumpafrön
1 dl linfrön
1 dl cashewnötter
1 dl mandel
1 dl russin (valfritt)
2 msk chiafrön
3 msk psyllium husk
1 tsk salt

3 dl kokhett vatten
1 dl kokosolja
2 msk yaconsirap (eller annan valfri flytande sötning)

 

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175° C.
2. Grovhacka nötterna.
3. Blanda alla torra ingredienser i skål.
4. Smält kokosoljan i en kastrull på låg temp.
5. Rör ihop den torra blandningen med kokosolja, yaconsirap och kokhett vatten.
6. Blanda noga och häll i smeten i en brödform klädd med bakplåtspapper.
7. Låt stå i ca 15-20 min.
8. Grädda mitt i ugnen i 30 minuter.
9. Ta ut brödet från formen, vänd på det, lägg på en plåt/galler och grädda upp och ner i ytterligare 25-30 minuter. Håll koll på färgen så det inte bränns.
10. Ta ut brödet och låt svalna. När brödet svalnat skiva upp och förvara i frysen.

Växtbaserat fröbröd

Du kanske också gillar

Smoothie med grönt

Smoothie med grönt

Detta var gårdagens frukostsmoothie till barnen. Jag brukar passa på att slänga i lite grönsaker i smoothien och inte bara frukt och bär. Ett perfekt sätt att få i barnen mera grönsaker. Denna tog slut i ett nafs! Du behöver: 200 gr jordgubbar frysta 100 gr frusen...

Våfflor utan spannmål och mjölk

Våfflor utan spannmål och mjölk

För två veckor sedan önskade barnen helt otippat våfflor till mellanmål, de var längesedan jag gjorde dem och de blir lika goda varje gång! Du behöver:4 ägg2 dl mandelmjöl2 dl valfri växtbaserad mjölk (jag valde mandelmjölk) 3 msk kokosolja1 msk fiberhusk1 tsk...

Vaniljbullar utan mjölk, spannmål och socker

Vaniljbullar utan mjölk, spannmål och socker

Jag kan inte påstå att det varit lätt att tygla en gammal sockerråtta. Jag har allt proppat in mig egengjord glass på banan och bakverk sötade med dadlar. Problemet är att när jag äter detta så blir jag sugen på mer och jag har svårt att säga stopp. Därför måste jag...

Du kanske också gillar

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Titta gärna in hos mina andra kanaler:

Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: 
@cleanlifestyle.se
Youtube : 
Clean Lifestyle Madelene Lennartsson