Jag kan inte påstå att det varit lätt att tygla en gammal sockerråtta. Jag har allt proppat in mig egengjord glass på banan och bakverk sötade med dadlar. Problemet är att när jag äter detta så blir jag sugen på mer och jag har svårt att säga stopp. Därför måste jag vara extra uppmärksam eftersom jag direkt känner om jag äter för mycket, tarmen säger stopp.

Jag har tvingats acceptera att min kropp inte mår bra av vissa livsmedel. Då finns det heller ingen anledning att utsätta den för det. Dessutom är det extra viktigt när jag vill hålla mig medicinfri även om det är flera andra faktorer som påverkar, som t ex. stress, sömn och motion.
Denna vaniljbulle funkar fint att äta för mig och jag tror den skulle passa de flesta. Den blir aldrig torr, går utmärkt att frysa in, bjuda gäster på, ta med på utflykt och är ett perfekt lite lyxigare mellanmål till barnen. Dessutom är den inte så söt! Ni måste testa 😍

Vaniljbullar ca 16 st

50 gr kokosolja (funkar även med smör)
2 ägg
1,5 dl kokosmjölk (tetra)
2 msk yaconsirap (eller annan sötning)
3 dl mandelmjöl
1 dl kokosmjöl
1,5 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
2 tsk mald kardemumma

Fyllning:
70 gr kokosolja (eller smör)
1 msk yaconsirap
1 tsk vaniljpulver (kan bytas mot 1,5 tsk kanel)

Topping:
1 ägg
Riven kokos

Gör så här:
Smält kokosoljan på låg temp. Vispa ägg och sirap poröst. Blanda alla torra ingredienser, häll i äggsmeten i mjölblandningen och sedan med kokosoljan och kokosmjölken. Rör ihop allt och låt stå ca 15 minuter. Rör ihop alla ingredienser till fyllningen, kokosoljan ska helst vara som rumstempererat smör. Pressa eller kavla sedan ut degen mellan två bakplåtspapper (avlång rektangel). Smeta på fyllningen och rulla ihop degen till en rulle. Dela i lagom stora bullar, lägg dem sedan på en på en plåt med bakplåtspapper och pensla dem med ägg. Strö riven kokos över bullarna. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter på 200 grader.

Kom ihåg att du kan skippa sötningen helt om du skulle vilja ☺️

Vem skulle du vilja bjuda dessa bullar på? 💚

Glutenfria vaniljbullar