Växtbaserade lussekatter
Växtbaserade lussekatter fria från gluten och vitt socker
Recept
Du behöver:
Recept:
(Ca 20-25 lussekatter)
80 gr kokosolja/smör
1 gr saffran (2 paket)
8 dl havredryck (eller annan växtbaserad dryck)
30 gr jäst
1 dl kokossocker
½ dl björksocker
280 gr glutenfritt havremjöl (eller glutenfria havregryn som du mixar till ett fint mjöl i matberedare eller blender)
260 gr rismjöl
1 dl pulveriserat psylliumhusk
½ tsk salt
Kokosolja/smör till pensling
Russin att stoppa i katterna (valfritt)
Gör så här:
1. Smält kokosolja/smör tillsammans med saffran utan att det kokar upp.
2. Ta undan kastrullen från plattan och tillsätt drycken.
3. Smula ner jästen när vätskan är fingervarm, rör om tills jästen löst upp sig.
4. Blanda i kokos- och björksocker.
5. Blanda alla torra ingredienser i en skål.
6. Häll i vätskan i mjölblandningen och blanda väl.
7. Låt stå i ca 5-10 min.
8. Ta en klick av degen i taget och rulla ut till långa stavar som du ringlar ihop till lussebullar. Är degen lite klibbig kan du väta händerna med vatten så går det lättare att rulla.
9. Tryck i russin och låt sedan jäsa under duk i ca 60-75 min
10. Pensla med kokosolja/smör och grädda lussekatterna i ugnen på 200 grader i 15-17 min.
Du kanske också gillar
Växtbaserad böngryta med saffran & kanel
Antiinflammatorisk växtbaserad böngryta med saffran och kanel. Smakrik gryta som sätter igång smaklökarna på allvar. Laga och njut!
Antiinflammatorisk brysselkål
Det har verkligen varit härligt med sol idag även om man vistats större delen inomhus på jobbet. Jag tycker det är mysigt denna del av året men jag saknar verkligen ljuset. Någon mer som känner samma? I helgen hade jag besök av mina systrar och då bjöd jag bland annat...
Griljerad blomkål
Byt ut julskinkan och griljera istället ett blomkålshuvud. Griljerad blomkål är supergott och påminner väldigt mycket om originalet på julbordet.
Du kanske också gillar
Grönsakssoppa i en slow cooker
Här kommer ett härligt recept på en lätt och smidig grönsakssoppa. Extra smidigt är det i en slow cooker! Tillaga maten långsamt på låg temp.
Växtbaserad butternutsoppa med röda linser & blomkål
Vegansk soppa med butternutpumpa och röda linser. Storkok till utflykt eller matlådor, servera med ett gott bröd.
0 kommentarer
Skicka en kommentar
Titta gärna in hos mina andra kanaler:
Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: @cleanlifestyle.se
Youtube : Clean Lifestyle Madelene Lennartsson
0 kommentarer