Växtbaserade geléhallon
Växtbaserade geléhallon, fria från vitt socker.
Recept
Du behöver:
100 gr hallon
50 gr lingon
3 msk vatten
0,5 lime
Björksocker efter smak (valfritt)
1 tsk agar agar
Gör så här:
1. Koka upp bären med vatten i en kastrull.
2. Mixa bären med en stavmixer.
3. Sila bort kärnorna och lägg i kastrullen igen.
4. Vispa i pressad lime, björksocker och agar agar.
5. Värm upp blandningen på medelhög värme i en kastrull.
6. Låt puttra i ca 2 minuter, vispa under tiden.
7. Häll i smeten i små silikonformar eller i en form klädd med bakplåtspapper.
8. Ställ in i kyl och låt stelna. Minst två timmar.
9. Ploppa ur hjärtana ur formarna eller skär små bitar.
Förvara i kylskåp i burk med tätslutande lock. Håller sig i ca 2 veckor.
Du kanske också gillar
Goda kolaägg med carob
Växtbaserade påskägg med smak av kola, fria från vitt socker.
Syrliga mangoremmar med ingefära
Underbart goda godisremmar med endast tre ingredienser!
Växtbaserade gelégodis med smak av jordgubb
Naturliga ingredienser och fria från vitt socker. Lätt & gott att göra!
Du kanske också gillar
Chokladvåfflor
Chokladvåfflor Växtbaserade chokladvåfflor fria...
Citron och ingefära bitar i frys
Citron och ingefära bitar i frys Tips för lata...
0 kommentarer
Skicka en kommentar
Titta gärna in hos mina andra kanaler:
Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: @cleanlifestyle.se
Youtube : Clean Lifestyle Madelene Lennartsson
0 kommentarer