Växtbaserad wok med jackfruit
En underbart god och smidig växtbaserad wok med jackfruit
Växtbaserad wok med jackfruit (eller jackfrukt)! Detta var något jag slängde ihop lite snabbt på vår tältsemester under kanske sommarens varmaste dag. Eftersom vi hade bestämt oss för att välja en tältplats med el passade jag på att ta med min portabla spisplatta (vilket jag gjort förut). Väldigt smidigt och går mycket fortare än stormkök, vi hade med ett men behövde aldrig använda det.
.
Vi testade jackfruit för första gången i denna wok, vilken spännande frukt. Den kan inte ersätta kött näringsmässigt men bidrog till en liknande konsistens. Något som förvånade mig var att barnen ville äta trots att de blev erbjudna att äta resterna av en köpepizza från kvällen innan. Måste väl ändå vara ett gott betyg?!
Recept
Du behöver:
1 gul lök
0,5 zucchini
0,5 kålrabbi
Avokadoolja (eller kokosolja)
400 g naturell jackfruit
Vitlökspulver
Svartpeppar
Spiskummin
Tamarisoja
240 gr kokta kidneybönor
2 dl krossade tomater
Oregano
Gör så här:
1. Skala och dela butternutpumpan och sötpotatisen i bitar.
2. Skala löken och hacka i småbitar.
3. Stek lök mjuk i rikligt med kokosolja.
4. Lägg i butternutt- och sötpotatisbitarna och stek med löken.
5. Häll i kokosmjölk, krossade tomater, gurkmeja, kanel, spiskummin, röda linser, örtsalt och svartpeppar.
6. Låt småputtra tills pumpan och linserna mjuknat.
7. Lägg i riven ingefära och mixa slätt med en stavmixer.
8. Häll i vatten om det behövs eller för att få önskad konsistens.
9. Smaka av med salt och peppar.
Toppa soppan med krämig kokosgrädde, ekologisk furikake och thaibasilika.
Du kanske också gillar
Växtbaserad gryta med linser, kikärtor och kidneybönor
Denna gryta lovade jag recept på förra veckan så nu är det verkligen hög tid 🙈😍 De bästa av allt är att min sambo Alex tyckte den var god, och de är ett väldigt gott betyg 😀 Du behöver:500 ml kokosmjölk230 gr gröna linser (kokta)230 gr kikärtor (kokta)230 gr...
Hummus på gröna ärtor
Jag älskar alla sorters hummus, dels för att de är så lätt att göra och för att de är lätta att variera. Dessutom är denna en favorit hos barnen, du borde testa. Du behöver: 300 gr gröna ärtor (kokta) 1 vitlöksklyfta 5 msk kallpressad rapsolja/olivolja 1/2 tsk örtsalt...
Växtbaserade svarta bönbollar
Ska jag vara helt ärlig så var jag inte helt säker på att barnen skulle äta dessa bönbollar. De blev väldigt smakrika. Men jag hade fel, de var bollarna de åt upp först. När bollarna nu blev godkända vill jag dela med mig mitt recept till er. Du behöver: 500 gr kokta...
Du kanske också gillar
Kidneyböngryta med katrinplommon & valnötter
Inlägget innehåller köplänkar (adlinks)...
Växtbaserad svamp- & gråärtsgryta
Här kommer ett recept på en vegansk gryta med svamp och gråätor. En krämig gryta full med näringsrika ingredienser som gör gott för kroppen.
0 kommentarer
Skicka en kommentar
Titta gärna in hos mina andra kanaler:
Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: @cleanlifestyle.se
Youtube : Clean Lifestyle Madelene Lennartsson
0 kommentarer