Växtbaserad lakritskola
Underbart god glutenfri och mjölkfri kola.
Recept
Du behöver:
2 dl kokossocker
210 gr kondenserad kokosmjölk
2 dl kokosgrädde
2 tsk lakritspulver (eller efter smak)
Gör så här:
1. Rör ihop alla ingredienser i en kastrull.
2. Rör om då och då och koka upp till 140 grader (eller gör kulprovet). Smaka av med mer lakritspulver.
3. Häll ut kolan i en form klädd med bakplåtspapper.
4. Låt kolan stelna, gärna i kylen och klipp kolan i lagom stora bitar.
5. Klipp bakplåtspapper i lagom stora bitar som du sedan förpackar kolabitarna i.
6. Förvara i en tät burk i kylen.
Du kanske också gillar
Fröknäcke utan mjöl
Detta är mitt absolut bästa recept på fröknäcke, jag äter dem som godis. Det är alltså ingen idé att göra en plåt, jag brukar alltid passa på att göra två. Du behöver: 1,5 dl solrosfrön 1 dl psylliumfrön 1 dl chiafrön 1 dl pumpafrön 1 msk fiberhusk 0,5 dl olivolja 2...
Lussebullar fria från spannmål, mjölk & socker
Ett av mina favoritrecept från förra julen. Det är svårt när man inte har haft tillräckligt med tid till att experimentera i köket på helgerna den senaste tiden. Då är det tur att de finns sparat några sedan innan. På receptet nedan fick jag 11 st bullar. Gör man dem...
Sockerfri choklad
Tänk om någon skulle sagt till mig för två år sedan att jag skulle äta och tycka om sockerfri choklad. Då hade jag förmodligen inte trott på den personen alls. De fanns inte ens på världskartan att jag skulle tycka om Lindts 90%-iga choklad som ändå innehåller lite...
Du kanske också gillar
Chiapudding med kardemumma & ceylonkanel
Inlägget innehåller köplänkar (adlinks)...
Chokladkex med jordnötssmör
Inlägget innehåller köplänkar (adlinks)...
0 kommentarer
Skicka en kommentar
Titta gärna in hos mina andra kanaler:
Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: @cleanlifestyle.se
Youtube : Clean Lifestyle Madelene Lennartsson
0 kommentarer