Valnötsmjölk
Testa att göra valnötsmjölk.
Det går även smaksätta med ceylonkanel, kardemumma eller raw kakao.
Recept
Du behöver:
2,5 dl valnötter @biofoodsverige
1 lit vatten
1 nypa salt
1-2 dadlar (valfritt) @biofoodsverige
Gör så här:
1. Blötlägg valnötterna minst 4 timmar, gärna under natten.
2. Häll i alla ingredienser i en high speed blender.
3. Mixa en stund.
4. Sila drycken i en saftsilsduk eller finmaskig sil, går även bra genom en ren kökshandduk.
5. Häll upp drycken i en glasflaska eller glasburk. Den håller ca 3-5 dagar i en kyl.
Du kanske också gillar
Växtbaserad parmesan – Ett veganskt & mjölkfritt alternativ
Ett recept på vegansk (mjölkfri) naturlig parmesan på bara tre ingredienser! Supergott att strö som tillbehör till det alla maträtter
Matsvinnstips + recept på mjölkfri pesto
Här hittar du massor av matsvinnstips för att minska matsvinnet hemma, samt ett recepet på en mjölkfri pesto gjord på trötta gröna blad.
Växtbaserad senapssill (aubergine)
Vegansk senapssill gjord på aubergine med endast naturliga ingredienser och fri från tillsatser. Helt växtbaserad auberginesill med senap.
Du kanske också gillar
Rödbetshummus med syrad rödkål
Goda bakterier i en hummus med rödbetor. Det löser du lätt med att tillföra mjölksyrade grönsaker, i denna rödkål! Blev riktigt gott!
Växtbaserad pesto med cashewnötter
Mjölkfri pesto med cashewnötter som är lätt att variera och smaksätta. Ett gott tillbehör som passar till det mesta.
0 kommentarer
Skicka en kommentar
Titta gärna in hos mina andra kanaler:
Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: @cleanlifestyle.se
Youtube : Clean Lifestyle Madelene Lennartsson
0 kommentarer