Våfflor

Växtbaserade våfflor med stekta belugalinser

Glutenfria frasvåfflor serverade med stekta belugalinser och mosad avokado.

Inlägget innehåller annonslänkar till Bodystore & Meds

Dessa frasiga våfflor är så underbart goda – trots att de är växtbaserade och helt fria från gluten! Vår barn älskar dem (och även jag)! Vi brukar vanligtvis servera med chiasylt, kokosgrädde och/eller hemmagjord glass. Men det fungerar även att servera dem med lite matigare topping, som exempelvis dessa stekta belugalinser med mosad avokado och sesamfrön. Mums!

Glutenfria våfflor

Recept

Du behöver:

VÅFFLOR:
100 g kokosolja eller smör/ghee
2,5 dl havremjöl
1 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
5 dl kall havremjölk (eller annan växtbaserad dryck)

STEKTA BELUGALINSER:
3 dl belugalinser
2 gula lökar
1 dl kokosolja
1 msk ramslök
1 msk gurkmeja
1 msk tamarisoja
1 msk riven färsk ingefära
Örtsalt
Svartpeppar

 

Gör så här:

VÅFFLOR:
1. Smält kokosoljan eller smöret/ghee och låt svalna.
2. Blanda de torra ingredienserna.
3. Vispa samman med den kalla havremjölken.
4. Ställ i kylskåpet minst en kvart.
5. Värm järnet och stek våfflorna.
6. Lägg de färdiga våfflorna på ett galler så håller de sig frasiga.
Receptet på våfflorna är inspirerat av fina Morotsliv.

Servera våfflorna med chiasylt och kokosgrädde eller annat du tycker om! Vill du göra en matig variant så testa nedan:

STEKTA BELUGALINSER:
1. Koka belugalinser i minst dubbelt så mycket vatten i 20 min.
2. Skala och hacka lökarna.
3. Smält kokosoljan i en stekpanna och lägg i den hackade löken.
4. Stek löken mjuk och häll i de kokta belugalinserna och de övriga ingredienserna.
5. Smaka av med örtsalt och svartpeppar.
Jag serverade de stekta belugalinserna på en våffla med mosad avokado och sesamfrön.

Glutenfria våfflor

Du kanske också gillar

Antiinflammatorisk brysselkål

Antiinflammatorisk brysselkål

Det har verkligen varit härligt med sol idag även om man vistats större delen inomhus på jobbet. Jag tycker det är mysigt denna del av året men jag saknar verkligen ljuset. Någon mer som känner samma? I helgen hade jag besök av mina systrar och då bjöd jag bland annat...

Torsk med spetskål i ugn

Torsk med spetskål i ugn

Spetskål i ugn är verkligen en hit! De kan man variera hur mycket som helst, och det blir godast i ugnen. De kanske är svårt att tro men detta är även en favorit hos barnen. Kålen blir mjuk och lättuggad precis som när man steker den. Det är väldigt smidigt att...

Du kanske också gillar

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Titta gärna in hos mina andra kanaler:

Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: 
@cleanlifestyle.se
Youtube : 
Clean Lifestyle Madelene Lennartsson