Växtbaserade våfflor med stekta belugalinser
Glutenfria frasvåfflor serverade med stekta belugalinser och mosad avokado.
Dessa frasiga våfflor är så underbart goda – trots att de är växtbaserade och helt fria från gluten! Vår barn älskar dem (och även jag)! Vi brukar vanligtvis servera med chiasylt, kokosgrädde och/eller hemmagjord glass. Men det fungerar även att servera dem med lite matigare topping, som exempelvis dessa stekta belugalinser med mosad avokado och sesamfrön. Mums!
Recept
Du behöver:
VÅFFLOR:
100 g kokosolja eller smör/ghee
2,5 dl havremjöl
1 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
5 dl kall havremjölk (eller annan växtbaserad dryck)
STEKTA BELUGALINSER:
3 dl belugalinser
2 gula lökar
1 dl kokosolja
1 msk ramslök
1 msk gurkmeja
1 msk tamarisoja
1 msk riven färsk ingefära
Örtsalt
Svartpeppar
Gör så här:
VÅFFLOR:
1. Smält kokosoljan eller smöret/ghee och låt svalna.
2. Blanda de torra ingredienserna.
3. Vispa samman med den kalla havremjölken.
4. Ställ i kylskåpet minst en kvart.
5. Värm järnet och stek våfflorna.
6. Lägg de färdiga våfflorna på ett galler så håller de sig frasiga.
Receptet på våfflorna är inspirerat av fina Morotsliv.
Servera våfflorna med chiasylt och kokosgrädde eller annat du tycker om! Vill du göra en matig variant så testa nedan:
STEKTA BELUGALINSER:
1. Koka belugalinser i minst dubbelt så mycket vatten i 20 min.
2. Skala och hacka lökarna.
3. Smält kokosoljan i en stekpanna och lägg i den hackade löken.
4. Stek löken mjuk och häll i de kokta belugalinserna och de övriga ingredienserna.
5. Smaka av med örtsalt och svartpeppar.
Jag serverade de stekta belugalinserna på en våffla med mosad avokado och sesamfrön.
Du kanske också gillar
Växtbaserad champinjonsoppa
Recept på en härligt krämig champinjonsoppa, helt växtbaserad och fri från gluten. Ett näringsrikt recept som går att kombinera lätt!
Näringsrik belugalinsgryta
Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) till Bodystore & Meds Jag hade en omröstning på min instagram där ni fick rösta om vilket recept ni ville se härnäst! Ni har röstat och ni valde rätt, denna gryta blev underbart god 🙂 Här kommer receptet på en smakrik,...
Krämig kålwok med svarta bönor
Recept på en krämig växtbaserad kålwok med svarta bönor. Helt fri från mjölk, gluten och passar dig som äter enligt lågkolhydratskost.
Du kanske också gillar
Min snabbmat
Detta recept är något jag tar till när jag behöver en lunch på 10 minuter. Både gott och går snabbt!
Barnvänlig “köttfärssås”
Mixad mjölkfri “köttfärssås” med bönor istället för köttfärs. Den är anpassad både i smak och konsistens till barn i alla åldrar.
0 kommentarer
Skicka en kommentar
Titta gärna in hos mina andra kanaler:
Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: @cleanlifestyle.se
Youtube : Clean Lifestyle Madelene Lennartsson
0 kommentarer