Semlor fria från gluten mjölk och vitt socker
Semlor – fria från gluten, mjölk och vitt socker
Recept
Du behöver:
Bullar
(8 stycken)
50 gr mjukt smör eller kokosolja
3 msk yaconsirap
2 ägg
100 gr kokosgrädde (det tjocka lagret i burken eller tetrapack)
2 dl mandelmjöl
1 dl pofiber
2 msk psylliumhusk
2 tsk bakpulver
1 tsk kardemumma
1/3 tsk salt
Mandelmassa
Du behöver:
2 dl mandelmjöl
2-4 msk yaconsirap
1/2 tsk vaniljpulver
Vill man ha den krämigare utan ytterligare sötning – häll i lite kokosmjölk
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Vispa smör/kokosolja och yaconsirap mjukt och fluffigt.
3. Tillsätt ägg och kokosgrädde och vispa.
4. Blanda alla torra ingredienser i en bunke för sig.
5. Rör i mjölblandningen i äggblandningen.
6. Låt smeten stå i 10 minuter så att smeten blir fast.
7. Rulla bollar av smeten och lägg på bakplåtspapper på en ugnsplåt
8. Grädda i 200 grader i cirka 12-15 min eller tills de fått fin färg.
9. Låt bullarna svalna helt, och under tiden gör du nedan mandelmassa.
Mandelmassa:
1. Rör ihop alla ingredienser.
2. Skär ut locket, gröpa ur bullen (rör i en del av smulorna i mandelmassasmeten, eller ät upp direkt).
3. Klicka i mandelmassan i bullen.
4. Lägg på grädden, jag gjorde cashewgrädde från min kokbok, men funkar även med kyld kokosgrädde.
Toppa med sukrin melis eller mandelmjöl.
Du kanske också gillar
Lakritsglass på bara två ingredienser
Idag är det inte bara min sambos 40 årsdag utan även Lakritsens dag, två anledningar att fira med andra ord 🎉Vi är hemkomna från resan och jösses vad jag har saknat att göra smoothies och mitt skafferi 😅 Känns skönt att vara hemma igen även om det också...
Glass på endast två ingredienser
Jösses vad jag är trött, det blev tre timmars sömn inatt 😴 Men vad gör det när man ska åka på semester 😅 Min sambo fyller 40 och jag överraskar han med en resa, det ska bli underbart, vi har nämligen försökt komma iväg i flera år men inte lyckats....
Chiabröd som är veganskt, ägg-, gluten-, mjölk- och nötfritt
Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) till Bodystore Chiabröd som är veganskt, ägg-, gluten-, mjölk- och nötfritt lågkolhydratsbröd som är lätt att göra och mättar länge 🍞 Ebba tyckte det var supergott med bönhummus på, och jag tycker det är perfekt att ta med som...
Du kanske också gillar
Mjuk pepparkaka fri från gluten, mjölk & vitt socker
Mjuk växtbaserad pepparkaka helt fri från gluten, mjölk och vitt socker. Den är sötad med banan, dadlar och yaconsirap. Riktigt god!
Salt saffranskola fri från mjölk & vitt socker
Här kommer ett smaskigt recept på salt saffranskola fri från mjölk och vitt socker. Perfekt för dig som vill baka något enkelt, passar alla!
0 kommentarer
Skicka en kommentar
Titta gärna in hos mina andra kanaler:
Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: @cleanlifestyle.se
Youtube : Clean Lifestyle Madelene Lennartsson
0 kommentarer