Morotspagetti med soltorkade tomater
Morotspagetti – har du testat?
Nudlar och spagetti går att göra av både grönsaker och rotfrukter. Om du inte har en grönsakssvarv går det lika fin med ett grovt rivjärn eller en osthyvel. Denna morotsspagetti är toppengod. Inte ofta det brukar slinka ner rotfrukter, ibland händer det. Morot innehåller faktiskt inte så mycket kolhydrater som man kanske kan tro
Recept
Du behöver:
1 dl cashewnötter
230 g kokta vita bönor
2,5 dl vatten
8 soltorkade tomater (torra)
¼ tsk svartpeppar
½ dl näringsjäst
Salt om det behövs
6 morötter
Gör så här:
1. Blötlägg cashewnötterna över natten eller minst 4 timmar.
2. Skölj de vita bönorna väl.
3. Mixa cashewnötter, bönorna, vatten, soltorkade tomater, svartpeppar och näringsjäst till en slät sås. Smaka av med salt.
4. Skala morötterna och skär dem med en osthyvel i avlånga strimlor.
5. Lägg i en kastrull med vatten och koka upp. Låt sjuda tills de är mjuka men ska vara stadiga och inte mosiga.
6. Häll av morötterna och blanda dem med såsen.
Tips!
Servera med en grön sallad och toppa med färsk eller torkad basilika.
Du kanske också gillar
Krispiga morotsbacon
Ugnsrostade morötter blir till ett tillbehör som liknar vanlig bacon.
Växtbaserade mandelbiskvier
Härliga veganska mandelbiskvier fria från gluten och vitt socker.
Gör eget hasselnötssmör
Hasselnötssmör på endast två ingredienser, så underbart gott! Ät som den är eller använd i exempelvis glass!
Du kanske också gillar
Växtbaserad pesto med soltorkade tomater
En underbart god och mjölkfri pesto med många härliga smaker. Krämig och gott tillbehör till det mesta!
Kålsallad med goda bakterier
En god och syrlig sallad som räcker och håller länge.
0 kommentarer
Skicka en kommentar
Titta gärna in hos mina andra kanaler:
Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: @cleanlifestyle.se
Youtube : Clean Lifestyle Madelene Lennartsson
0 kommentarer