Linsgryta med selleri och svamp
Växtbaserad näringsrik gryta.
Recept
Du behöver:
200 gr färska champinjoner
1 stor gul lök
1 stor vitlöksklyfta
1 stjälksellerihuvud (ca 300 gr)
4-5 msk kokosolja att steka i
4 msk tomatpuré
800 gr kokta gröna linser
750 ml kokosgrädde
1,5 tsk örtsalt
2 tsk curry
½ tsk svartpeppar
Gör så här:
1. Skölj och dela champinjonerna i mindre bitar.
2. Skala och hacka löken.
3. Skala och pressa vitlöken.
4. Skölj och dela sellerin i mindre bitar.
5. Stek svampen tills vätskan försvunnit ur den i kokosolja.
6. Häll i löken och vitlöken, stek tills löken mjuknat lite och häll sedan i sellerin.
7. Fräs allt tillsammans med tomatpurén, en stund mjukt.
8. Häll i linserna, kokosgrädde och kryddor, koka upp.
9. Klart!
Du kanske också gillar
Näringsrika bönbiffar
Av bönor och ärtor gör jag gärna olika typer av grytor. Det är så lätt att bara slänga ihop, men det är också väldigt lätt att mixa bönorna/ärtorna med några andra ingredienser och steka som biffar. Du behöver: 8 dl kokta kidneybönor 2 ägg 1 stor rödlök 1...
Växtbaserad böngryta med saffran & kanel
Antiinflammatorisk växtbaserad böngryta med saffran och kanel. Smakrik gryta som sätter igång smaklökarna på allvar. Laga och njut!
Antiinflammatorisk brysselkål
Det har verkligen varit härligt med sol idag även om man vistats större delen inomhus på jobbet. Jag tycker det är mysigt denna del av året men jag saknar verkligen ljuset. Någon mer som känner samma? I helgen hade jag besök av mina systrar och då bjöd jag bland annat...
Du kanske också gillar
Växtbaserad butternutsoppa med röda linser & blomkål
Vegansk soppa med butternutpumpa och röda linser. Storkok till utflykt eller matlådor, servera med ett gott bröd.
Växtbaserad svampgryta
Krämig och smakrik vegansk gryta med kantareller och champinjoner. Naturliga ingredienser och helt glutenfri.
0 kommentarer
Skicka en kommentar
Titta gärna in hos mina andra kanaler:
Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: @cleanlifestyle.se
Youtube : Clean Lifestyle Madelene Lennartsson
0 kommentarer