Morotsbacon

Krispiga morotsbacon

Ugnsrostade morötter blir till ett tillbehör som liknar vanlig bacon.

  ca 30-60 min        

Inlägget innehåller annonslänkar till Bodystore

Har ni testat morotsbacon? Så gott att toppa på en soppa eller ha som ett tillbehör till vilken rätt som helst! Det är även riktigt gott att endast använda olivolja och flingsalt, då blir det som att äta morotschips! Kan verkligen rekommendera.

Morotsbacon
Morotsbacon

Recept

Du behöver:

3-4 morötter
3 msk olivolja
1,5 tsk rökt paprika
1-1,5 tsk salt
1 tsk lökpulver eller vitlökspulver

 

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 160 grader.
2. Skala morötterna.
3. Skär morötterna i tunt, jag använde en osthyvel.
4. Lägg morötterna på en plåt klädd med bakplåtspapper.
5. Blanda olivolja och kryddor.
6. Pensla ut den kryddade oljan på morötterna.
7. Grädda i ugnen i 15 min för mjuka eller 30-40 min för knaperstekta bacon.

Morotsbacon

Du kanske också gillar

Svartkålssallad med grapefrukt

Svartkålssallad med grapefrukt

Denna är från gårdagens matprepp inför ny vecka. Jag gjorde en del olika saker, bland annat torsk och spetskål i ugn, böngryta med grönsaker och jordnötssmör, vegansk aioli, fröknäcke, fröbullar, sockerfri choklad och denna sallad. Jag kompletterar sedan måltiderna...

Hummus på vita bönor

Hummus på vita bönor

Ni vet den där hummusdippen på vita bönor? Den går precis lika bra att käka tillsammans med massa grönsaker och annat gott. Det är verkligen en standardmåltid för mig, speciellt som middag eller efter träning. Toppa med olivolja och lite örtsalt, mums! Du kanske har...

Du kanske också gillar

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Titta gärna in hos mina andra kanaler:

Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: 
@cleanlifestyle.se
Youtube : 
Clean Lifestyle Madelene Lennartsson