Denna är från gårdagens matprepp inför ny vecka. Jag gjorde en del olika saker, bland annat torsk och spetskål i ugn, böngryta med grönsaker och jordnötssmör, vegansk aioli, fröknäcke, fröbullar, sockerfri choklad och denna sallad. Jag kompletterar sedan måltiderna med olika färska och frysta grönsaker. Chokladen har jag som kvällssnacks.

Något som också är gott att äta som snacks är grapefrukt. Den passar även väldigt bra i sallad och hjälper kroppen i detta fallet att ta upp järnet i svartkålen. Den är också proppad med massa näringsämnen som vitamin C, vitamin A, kalium och innehåller mycket fibrer.

Var inte heller rädd för att äta de vita kring klyftorna och de vita under skalet, de innehåller nämligen stora mängder antioxidanter och andra näringsämnen.

Innehåll sallad:
Svartkål
Grapefrukt
Olivolja
Rödkål
Pinjenötter
Olivolja

Gillar du grapefrukt? Om ja, hur äter du den helst?