nötglass

Krämig nötglass

Underbart god glass fri från mjölk & vitt socker

      8 personer

Inlägget innehåller annonslänkar till Bodystore

Här kommer ett underbart gott recept på en nötglass, doppad i choklad och toppad med flingsalt.

Tryck här för att komma till mina favorit-glassformar!

nötglass

Recept

Du behöver:

8 st miniglassar​

250 ml kokosgrädde (det tjocka lagret i en konservburk eller tjock kokosgrädde från en krämig tetraförpackning)
1 dl mandelsmör
1 dl cashewsmör
1 nypa salt
2 msk yaconsirap eller annan valfri rinnande sötning
0,5 tsk vaniljpulver

Choklad:
100 gr kakaosmör/kokosolja
1 dl raw kakao
+ eventuell valfri sötning

Topping:
Flingsalt

 

Gör så här:

1. Mixa eller blanda kokosgrädde, mandelsmör, cashewsmör, salt, sötning och vaniljpulver slätt.
2. Häll glassmeten i glassformar.
3. Stoppa i glasspinnarna och ställ in i frysen.
4. Smält kakaosmör på låg temp i en kastrull.
5. Vispa i kakaon och eventuell sötning.
9. Doppa de frysta glassarna i den smälta chokladen, vänta tills den stelnat, doppa igen (för tjockare lager choklad).
10. Toppa med flingsalt innan chokladen stelnat.
11. Ställ in i frysen igen om du tänkt äta vid ett annat tillfälle eller servera direkt.

Nötglass

Du kanske också gillar

Chokladvåfflor

Chokladvåfflor

Chokladvåfflor Växtbaserade chokladvåfflor fria från gluten och sötning Inlägget innehåller annonslänkar till Bodystore & Meds Dessa våfflor är så underbart goda - trots att de är växtbaserade och helt fria från gluten!  Recept Du behöver:100 g kokosolja eller...

Citron och ingefära bitar i frys

Citron och ingefära bitar i frys

Citron och ingefära bitar i frys Tips för lata och smarta! 🍋 Perfekta att förbereda och ha redo i frysen. Recept Du behöver: 2 ekologiska citronerca 170 g färsk ekologisk ingefära2 dl vatten 20 färska dadlar (urkärnade)8 msk kokosolja1 lime (salt + rivet skal)1-2 msk...

Snabb sallad att preppa

Snabb sallad att preppa

Snabb sallad att preppa God och snabb sallad att preppa  Inlägget innehåller annonslänkar till Bodystore & Meds Salladen står sig i kylen ca 5 dagar, skippa bladspenaten/grönkålen så håller den sig fräsch upp till 7! Passar även er som kör Gröna kuren Recept Du...

Du kanske också gillar

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Titta gärna in hos mina andra kanaler:

Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: 
@cleanlifestyle.se
Youtube : 
Clean Lifestyle Madelene Lennartsson