Griljerad rotselleri
Griljerad rotselleri. Ett roligt inslag på det traditionella julbordet
Recept
Du behöver:
1 stor rotselleri (men funkar lika fint med blomkål och kålrot)
1 dl olivolja, kokosolja, smör eller ghee
3 msk flingsalt
10 kryddpepparkorn
5 nejlikor (och fler till dekoration)
2 krm vitpeppar
Griljering:
6 msk dijonsenap
2 msk kikärtsspad
1 msk yaconsirap
1 dl mandelmjöl (pofiber vid allergi)
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Skala rotsellerin eller kålroten, (ta av av blasten på blomkålen och skölj huvudet väl). (Spara blasten och stek, supergott med lite kokosolja, vitlök och örtsalt).
3. Smörj sedan in huvudet i olivolja/kokosolja/smör/ghee.
4. Mortla salt och kryddor och täck över oljan/smöret.
5. Baka den i ugnen i ca 1,5-2 timmar tills den blivit mjuk och fått fin färg.
6. Ta ut ur ugnen och blanda ingredienserna till griljeringen förutom mandelmjölet.
7. Smörj försiktigt in blomkålen på nytt.
8. Strö sedan på ett tjockt lager med mandelmjöl/pofiber och grädda i ugnen på 200 grader i ca 15 min tills mandelmjölet fått fin färg.
Du kanske också gillar
Växtbaserad linslimpa
Underbart god & smakrik limpa med många härliga ingredienser.
Grönsaker, ätbara blommor & trädgårdsdrömmar
Mina drömmar om en grönskande trädgård, vad jag ska odla i sommar & era tips!
Böntacos över öppen eld
Stekta svarta bönor utomhus med smak av tacos. Går snabbt att göra och så goda!
Du kanske också gillar
Sommarsallad
Sommarsallad Här kommer en smarrig sommarsallad....
Snabb kikärtsgryta
Snabb kikärtsgryta En växtbaserad och näringsrik...
0 kommentarer
Skicka en kommentar
Titta gärna in hos mina andra kanaler:
Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: @cleanlifestyle.se
Youtube : Clean Lifestyle Madelene Lennartsson
0 kommentarer