Naturlig energibar toppad med choklad
Ett näringsrikt och gott mellanmål som är gluten- och nötfritt, passar till de flesta tillfällen.
Recept
Du behöver:
3 dl glutenfria havregryn
2 dl solrosfrön
200 gr torkade aprikoser
200 gr torkade plommon
100 gr kokosolja
1 nypa salt
80 gr softa jordgubbar från @saltakvarn eller andra torkade bär
Gör så här:
1. Mixa havregryn, solrosfrön, aprikoser, plommon, kokosolja och salt till en formbar deg.
2. Blanda i de softa jordgubbarna.
3. Tryck ut i en form klädd med bakplåtspapper.
4. Ställ in i kyl för att stelna.
5. Ta ut och skär i bitar.
6. Ät som de är eller doppa i mörk choklad och toppa med hackade nötter.
Går toppenbra att frysa in!
.
Du kanske också gillar
Fröknäcke utan mjöl
Detta är mitt absolut bästa recept på fröknäcke, jag äter dem som godis. Det är alltså ingen idé att göra en plåt, jag brukar alltid passa på att göra två. Du behöver: 1,5 dl solrosfrön 1 dl psylliumfrön 1 dl chiafrön 1 dl pumpafrön 1 msk fiberhusk 0,5 dl olivolja 2...
Lussebullar fria från spannmål, mjölk & socker
Ett av mina favoritrecept från förra julen. Det är svårt när man inte har haft tillräckligt med tid till att experimentera i köket på helgerna den senaste tiden. Då är det tur att de finns sparat några sedan innan. På receptet nedan fick jag 11 st bullar. Gör man dem...
Sockerfri choklad
Tänk om någon skulle sagt till mig för två år sedan att jag skulle äta och tycka om sockerfri choklad. Då hade jag förmodligen inte trott på den personen alls. De fanns inte ens på världskartan att jag skulle tycka om Lindts 90%-iga choklad som ändå innehåller lite...
Du kanske också gillar
Chiapudding med kardemumma & ceylonkanel
Inlägget innehåller köplänkar (adlinks)...
Chokladkex med jordnötssmör
Inlägget innehåller köplänkar (adlinks)...
0 kommentarer
Skicka en kommentar
Titta gärna in hos mina andra kanaler:
Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: @cleanlifestyle.se
Youtube : Clean Lifestyle Madelene Lennartsson
0 kommentarer