Naturlig energibar toppad med choklad
Ett näringsrikt och gott mellanmål som är gluten- och nötfritt, passar till de flesta tillfällen.
ca x min x personer
Inlägget innehåller annonslänkar till Bodystore
Vi pratade om barn och mat förra veckan på Instagram och det blev ett väldigt stort gensvar! Tänker att jag kommer svara på era frågor och prata mer om ämnet! Hojat om ni har förslag på format! När vi ändå pratar om barn så kommer här ett gott energigivande mellanmål/godis till barnen (eller dig själv).
Recept
Du behöver:
7 torkade fikon
10 torkade aprikoser
1 dl riven kokos
3 dl glutenfria havregryn
5 msk (ca 1 dl) kokosolja
0,5 msk ceylon kanel
1 tsk kardemumma (mald)
1 tsk vaniljpulver
1/3 tsk salt
Choklad:
100 gr kokosolja/kakaosmör
1 dl raw kakao
Valfri mängd yaconsirap eller björksocker (går även att hoppa över helt)
Gör så här:
1. Mixa alla ingredienser till energibarsen.
2. Tryck i smeten i en form klädd med bakplåtspapper, jag använde en brödform.
3. Ställ i kyl eller frys tills den stelnat.
4. Börja med chokladen och smält kokosoljan på låg temp.
5. Vispa i raw kakao och eventuell sötning. Ställ åt sidan.
6. Ta ut formen och dela i bitar.
7. Häll chokladen över bitarna.
8. Ställ in i kyl och vänta tills chokladen har stelnat.
9. Ta ut och njut!
Du kanske också gillar
Enkel nyponsoppa
Underbart god nyponsoppa fri från vitt socker
Växtbaserade mandelbiskvier
Härliga veganska mandelbiskvier fria från gluten och vitt socker.
Hallonrutor fria från vitt socker
Goda syrliga hallonbitar med smak av hallon toppade med egengjord choklad.
Du kanske också gillar
Rabarber- & jordgubbspaj
Rabarber- & jordgubbspaj Fantastisk god...
Växtbaserade geléhallon
Växtbaserade geléhallon Växtbaserade...
0 kommentarer
Skicka en kommentar
Titta gärna in hos mina andra kanaler:
Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: @cleanlifestyle.se
Youtube : Clean Lifestyle Madelene Lennartsson
0 kommentarer