Naturlig energibar toppad med choklad
Ett näringsrikt och gott mellanmål som är gluten- och nötfritt, passar till de flesta tillfällen.
ca x min x personer
Inlägget innehåller annonslänkar till Bodystore
Vi pratade om barn och mat förra veckan på Instagram och det blev ett väldigt stort gensvar! Tänker att jag kommer svara på era frågor och prata mer om ämnet! Hojat om ni har förslag på format! När vi ändå pratar om barn så kommer här ett gott energigivande mellanmål/godis till barnen (eller dig själv).
Recept
Du behöver:
7 torkade fikon
10 torkade aprikoser
1 dl riven kokos
3 dl glutenfria havregryn
5 msk (ca 1 dl) kokosolja
0,5 msk ceylon kanel
1 tsk kardemumma (mald)
1 tsk vaniljpulver
1/3 tsk salt
Choklad:
100 gr kokosolja/kakaosmör
1 dl raw kakao
Valfri mängd yaconsirap eller björksocker (går även att hoppa över helt)
Gör så här:
1. Mixa alla ingredienser till energibarsen.
2. Tryck i smeten i en form klädd med bakplåtspapper, jag använde en brödform.
3. Ställ i kyl eller frys tills den stelnat.
4. Börja med chokladen och smält kokosoljan på låg temp.
5. Vispa i raw kakao och eventuell sötning. Ställ åt sidan.
6. Ta ut formen och dela i bitar.
7. Häll chokladen över bitarna.
8. Ställ in i kyl och vänta tills chokladen har stelnat.
9. Ta ut och njut!
Du kanske också gillar
Växtbaserade gelégodis med smak av jordgubb
Naturliga ingredienser och fria från vitt socker. Lätt & gott att göra!
Chiapudding med havtorn & gurkmeja + mangosmoothie
Syrlig & god dessert eller mellanmål fri från mjölk & vitt socker.
Växtbaserade mintpuckar fria från vitt socker
Underbart goda mintkakor doppade i mörk choklad. Återskapade från min barndom.
Du kanske också gillar
Snabb sallad att preppa
Snabb sallad att preppa God och snabb sallad att...
kolabollar
kolabollar gudomliga kolabollar. Inlägget...
0 kommentarer
Skicka en kommentar
Titta gärna in hos mina andra kanaler:
Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: @cleanlifestyle.se
Youtube : Clean Lifestyle Madelene Lennartsson
0 kommentarer