Böntacos över öppen eld
ca 20-25 min ca 1-2 personer
Jag använde en kolstålspanna på elden, men funkade lika bra med en muurikka eller i ett stormkök.
Recept
Du behöver:
Du behöver:
230 gr kokta svarta bönor (eller koka själv)
1 gul lök
200 gr rödkål
2 selleristjälkar
3 tsk tacokrydda
0,5 dl-1 dl kokosolja
En näve persilja
1 dl valnötter
Gör så här:
HEMMA:
1. Skölj bönorna väl och lägg i en burk (förslagsvis en matlåda, funkar även med fryspåsar men försöker inte använda plast i onödan).
2. Skala och hacka löken, lägg i en burk.
3. Skölj och hacka rödkål och selleri.
4. Packa ner resterande ingredienser.
UTOMHUS:
5. Förbered en eld eller sätt igång ditt stormkök. Jag lagade över en eld i min kolstålspanna.
6. Lägg kolstålspannan över elden och värm upp kokosoljan.
7. Lägg i den hackade löken och rödkålen.
8. Stek mjuk, det går snabbt!
9. Lägg i selleri, bönor, och tacokrydda, värm upp. Rör ofta så att det inte bränner.
10. Smaka av.
11. Toppa med persilja och valnötter.
Du kanske också gillar
Böngryta med broccoli
Växtbaserad näringsrik böngryta, passar bra till matlådor!
Portabello med basilikakräm
Ugnsbakad portabello med vitlöksstekt zucchini och en krämig basilikakräm. Växtbaserat recept.
Svampgryta med kikärtor över öppen eld
Underbart god och lätt gryta att göra på utflykten eller hemma i köket. Naturligt fri från mjölk.
Du kanske också gillar
Snabb kikärtsgryta
Snabb kikärtsgryta En växtbaserad och näringsrik...
Hummus med syrat
Hummus med syrat Här kommer ett recept på hummus...
0 kommentarer
Skicka en kommentar
Titta gärna in hos mina andra kanaler:
Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: @cleanlifestyle.se
Youtube : Clean Lifestyle Madelene Lennartsson
0 kommentarer