Biffar med morot

Växtbaserade biffar med röda linser & morötter

Goda och smakrika veganska biffar fria från mjölk och gluten.

  ca x min        x personer

Inlägget innehåller annonslänkar till Bodystore

Ett av alla recept jag lagade på retreatet, så krispiga och goda! Receptet hittar ni lite längre ned.

Idag har det varit fullt upp och det börjar skapas en hel del smarriga saker i köket. Så skönt att man kan frysa in i väntan på konstnatten i helgen. Brukar inte ångra att jag fyllt vår extra frys med bär inför vintern, men just nu ställer alla bär till det för mig. Det är trångt! Sicken tur att mamma och pappa har flera extra hos sig. Imorgon blir jag tvungen att köra ut en hel del till dem. Sen fortsätter stöket

Biffar med morot

Recept

Du behöver:

(ca 12 st)

3 dl röda linser
2 vitlöksklyftor
3 msk jordnötssmör
5 morötter
2 msk potatismjöl
2 msk svarta sesamfrö (eller vita)
1 msk torkad basilika
1,5 tsk örtsalt
1 tsk malen svartpeppar
Rikligt med kokosolja att steka i

 

Gör så här:

1. Dagen innan: Blötlägg de röda linserna i rikligt med vatten dagen innan tillagning.
2. Dagen efter: skölj linserna väl.
3. Mixa linser, vitlöksklyftor och jordnötssmör fint med hjälp av en blender, stavmixer eller matberedare.
4. Lägg smeten i en skål.
5. Skala och riv morötterna grovt.
6. Blanda i rivna morötter, potatismjöl, sesamfrön, basilika, salt och peppar tillsammans med linssmeten.
7. Forma till biffar och stek i rikligt med kokosolja.
Servera tillsammans med det du tycker om. Jag valde broccoli, haricots verts, gurka, syrad rödkål från min favorit Tistelvind, olivolja och hampfrön. Så gott!

Biffar med morot

Du kanske också gillar

Hummus på gröna ärtor

Hummus på gröna ärtor

Jag älskar alla sorters hummus, dels för att de är så lätt att göra och för att de är lätta att variera. Dessutom är denna en favorit hos barnen, du borde testa. Du behöver: 300 gr gröna ärtor (kokta) 1 vitlöksklyfta 5 msk kallpressad rapsolja/olivolja 1/2 tsk örtsalt...

Växtbaserade svarta bönbollar

Växtbaserade svarta bönbollar

Ska jag vara helt ärlig så var jag inte helt säker på att barnen skulle äta dessa bönbollar. De blev väldigt smakrika. Men jag hade fel, de var bollarna de åt upp först. När bollarna nu blev godkända vill jag dela med mig mitt recept till er. Du behöver: 500 gr kokta...

Du kanske också gillar

2 Kommentarer

  1. Johanna

    De här biffarna var riktigt goda!

    Svara
    • Madelene

      Åh vad roligt att höra! Tusen tack 🙂

      Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

2 Kommentarer

  1. Johanna

    De här biffarna var riktigt goda!

    Svara
    • Madelene

      Åh vad roligt att höra! Tusen tack 🙂

      Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Titta gärna in hos mina andra kanaler:

Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: 
@cleanlifestyle.se
Youtube : 
Clean Lifestyle Madelene Lennartsson