Äpplepaj över öppen eld

Äppelpaj över öppen eld

Fantastisk god och snabb äpplepaj som lätt kan tillagas utomhus. Fri från gluten, mjölk och vitt socker.

  ca 30 min        12-14 personer

Inlägget innehåller annonslänkar till Bodystore, Bagaren och kocken & Cervera

Äppelpaj över öppen eld 🔥 Så mysigt att träffa lite släktingar och laga mat utomhus. Till lunch gjorde jag böngrytan jag publicerade för några dagar sen och det blev denna äppelpaj till efterrätt. Så gott!

Jag använde denna muurikka på elden, men funkade lika bra med en kolstålspanna eller i ett stormkök.

Varför yaconsirap?

Yaconroten som innehåller ca 30 % av sockerarten fructooligosaccharides, har den positiva egenskapen att verka probiotiskt i tarmsystemet, det är bra för både matsmältningen och immunförsvaret. Sockret i sirapen påverkar inte blodsockret i kroppen då det ej tas upp i tarmen. Dessutom innehåller den viktiga mineraler och näringsämnen.

Äpplepaj över öppen eld

Recept

Du behöver:

ca 8 st äpplen
4 dl glutenfria havregryn
1,5 dl quinoapuffar
1,5 dl solrosfrö
1,5 dl hasselnötter
1 dl valnötter
1 dl cashewnötter
2-3 dl kokosolja
Ceylonkanel
Kardemumma
Yaconsirap
Lite salt
Kokosgrädde att servera med

 

Gör så här:

HEMMA:
1. Skölj och dela äpplena, skärv bort kärnhuset.
2. Packa alla gryn och frön, lägg i en burk, påse eller liknande.
3. Hacka eller mixa nötterna grovt och lägg i tillsammans med ovan.
4. Packa med resterande ingredienser.
UTOMHUS:
5. Hetta upp pannan och lägg i kokosolja.
6. Lägg i äpplena och stek mjuka.
7. Krydda med ceylonkanel, kardemumma, yaconsirap och salt efter smak.
8. Blanda i alla gryn, frön och nötter. Rör om hela tiden så det inte bränner.
9. Smaka av och ät tillsammans med krämig kyld kokosgrädde.

Äpplepaj över öppen eld

Du kanske också gillar

Antiinflammatorisk brysselkål

Antiinflammatorisk brysselkål

Det har verkligen varit härligt med sol idag även om man vistats större delen inomhus på jobbet. Jag tycker det är mysigt denna del av året men jag saknar verkligen ljuset. Någon mer som känner samma? I helgen hade jag besök av mina systrar och då bjöd jag bland annat...

Torsk med spetskål i ugn

Torsk med spetskål i ugn

Spetskål i ugn är verkligen en hit! De kan man variera hur mycket som helst, och det blir godast i ugnen. De kanske är svårt att tro men detta är även en favorit hos barnen. Kålen blir mjuk och lättuggad precis som när man steker den. Det är väldigt smidigt att...

Du kanske också gillar

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Titta gärna in hos mina andra kanaler:

Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: 
@cleanlifestyle.se
Youtube : 
Clean Lifestyle Madelene Lennartsson