Inlägget innehåller annonslänkar till Bodystore
Recept
Du behöver:
50 g färsk pepparrot
50 g färsk gurkmeja
250 g färsk ingefära
3 citroner
1 tsk svartpepparkorn
1 liter vatten
1 tsk ceylon kanel
1/2 tsk kryddnejlika
Gör så här:
1. Skiva pepparrot, gurkmeja och ingefära.
2. Skala det gula skalet på citronerna och mortla pepparn.
3. Koka upp vattnet i en kastrull och lägg i alla ingredienser (både citronskal och citronjuice).
4. Låt sjuda ungefär 15 minuter. Mixa med en stavmixer en stund för att vara säker på att få till rivet i halsen (som jag misslyckades med)
5. Ta av kastrullen från plattan och låt drycken svalna.
6. Sila och häll upp snapsen i en flaska.
Receptet räcker till ett tjugotal shots och håller flera veckor i kylen.
Du kanske också gillar
Växtbaserad parmesan – Ett veganskt & mjölkfritt alternativ
Ett recept på vegansk (mjölkfri) naturlig parmesan på bara tre ingredienser! Supergott att strö som tillbehör till det alla maträtter
Matsvinnstips + recept på mjölkfri pesto
Här hittar du massor av matsvinnstips för att minska matsvinnet hemma, samt ett recepet på en mjölkfri pesto gjord på trötta gröna blad.
Växtbaserad senapssill (aubergine)
Vegansk senapssill gjord på aubergine med endast naturliga ingredienser och fri från tillsatser. Helt växtbaserad auberginesill med senap.
Du kanske också gillar
Rödbetshummus med syrad rödkål
Goda bakterier i en hummus med rödbetor. Det löser du lätt med att tillföra mjölksyrade grönsaker, i denna rödkål! Blev riktigt gott!
Växtbaserad pesto med cashewnötter
Mjölkfri pesto med cashewnötter som är lätt att variera och smaksätta. Ett gott tillbehör som passar till det mesta.
0 kommentarer
Skicka en kommentar
Titta gärna in hos mina andra kanaler:
Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: @cleanlifestyle.se
Youtube : Clean Lifestyle Madelene Lennartsson
0 kommentarer