Växtbaserat fröbröd
Ett gott och mättande vegansk fröbröd. Toppa med en krämig pesto!
ca 90 min
Inlägget innehåller annonslänkar till Bodystore
Här kommer ett mättande och gott fröbröd som är lätt att göra. Fritt från gluten och så smart att alltid ha i frysen, då finns det alltid mellanmål hemma.
Här finner ni receptet på den goda peston jag toppade brödet med!
Recept
Du behöver:
(1 brödlimpa)
3 dl glutenfria havregryn
1 dl solrosfrön
2 dl pumpafrön
1 dl linfrön
1 dl cashewnötter
1 dl mandel
1 dl russin (valfritt)
2 msk chiafrön
3 msk psyllium husk
1 tsk salt
3 dl kokhett vatten
1 dl kokosolja
2 msk yaconsirap (eller annan valfri flytande sötning)
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175° C.
2. Grovhacka nötterna.
3. Blanda alla torra ingredienser i skål.
4. Smält kokosoljan i en kastrull på låg temp.
5. Rör ihop den torra blandningen med kokosolja, yaconsirap och kokhett vatten.
6. Blanda noga och häll i smeten i en brödform klädd med bakplåtspapper.
7. Låt stå i ca 15-20 min.
8. Grädda mitt i ugnen i 30 minuter.
9. Ta ut brödet från formen, vänd på det, lägg på en plåt/galler och grädda upp och ner i ytterligare 25-30 minuter. Håll koll på färgen så det inte bränns.
10. Ta ut brödet och låt svalna. När brödet svalnat skiva upp och förvara i frysen.
Du kanske också gillar
Chiapudding med havtorn & gurkmeja + mangosmoothie
Syrlig & god dessert eller mellanmål fri från mjölk & vitt socker.
Rödrosa & gröna växtbaserade våfflor
Underbart frasiga, goda, veganska & glutenfria våfflor. Perfekt till frukost, mellanmål & varför inte till middag?
Bananpannkaka med smak av choklad
Underbart goda pannkakor stekta över öppen eld, fri från mjölk & gluten.
Du kanske också gillar
Chokladvåfflor
Chokladvåfflor Växtbaserade chokladvåfflor fria...
Snabb sallad att preppa
Snabb sallad att preppa God och snabb sallad att...
0 kommentarer
Skicka en kommentar
Titta gärna in hos mina andra kanaler:
Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: @cleanlifestyle.se
Youtube : Clean Lifestyle Madelene Lennartsson
0 kommentarer