Växtbaserade lussekatter
Växtbaserade lussekatter fria från gluten och vitt socker
Recept
Du behöver:
Recept:
(Ca 20-25 lussekatter)
80 gr kokosolja/smör
1 gr saffran (2 paket)
8 dl havredryck (eller annan växtbaserad dryck)
30 gr jäst
1 dl kokossocker
½ dl björksocker
280 gr glutenfritt havremjöl (eller glutenfria havregryn som du mixar till ett fint mjöl i matberedare eller blender)
260 gr rismjöl
1 dl pulveriserat psylliumhusk
½ tsk salt
Kokosolja/smör till pensling
Russin att stoppa i katterna (valfritt)
Gör så här:
1. Smält kokosolja/smör tillsammans med saffran utan att det kokar upp.
2. Ta undan kastrullen från plattan och tillsätt drycken.
3. Smula ner jästen när vätskan är fingervarm, rör om tills jästen löst upp sig.
4. Blanda i kokos- och björksocker.
5. Blanda alla torra ingredienser i en skål.
6. Häll i vätskan i mjölblandningen och blanda väl.
7. Låt stå i ca 5-10 min.
8. Ta en klick av degen i taget och rulla ut till långa stavar som du ringlar ihop till lussebullar. Är degen lite klibbig kan du väta händerna med vatten så går det lättare att rulla.
9. Tryck i russin och låt sedan jäsa under duk i ca 60-75 min
10. Pensla med kokosolja/smör och grädda lussekatterna i ugnen på 200 grader i 15-17 min.
Du kanske också gillar
Smoothiebowl – Snögubbar till frukost!
Någon mer än vi som längtar efter snö? Det ligger lite snö på marken här hemma men vi hoppas snart kunna göra snögubbar. Medan vi väntar tänkte jag skoja till det lite. De blev kanske inte blev riktigt lika snygga som jag tänkt mig men barnen blev glada. Nedan...
Du kanske också gillar
Kidneyböngryta med katrinplommon & valnötter
Inlägget innehåller köplänkar (adlinks)...
Växtbaserad svamp- & gråärtsgryta
Här kommer ett recept på en vegansk gryta med svamp och gråätor. En krämig gryta full med näringsrika ingredienser som gör gott för kroppen.
0 kommentarer
Skicka en kommentar
Titta gärna in hos mina andra kanaler:
Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: @cleanlifestyle.se
Youtube : Clean Lifestyle Madelene Lennartsson
0 kommentarer