Växtbaserade lussekatter
Växtbaserade lussekatter fria från gluten och vitt socker
Recept
Du behöver:
Recept:
(Ca 20-25 lussekatter)
80 gr kokosolja/smör
1 gr saffran (2 paket)
8 dl havredryck (eller annan växtbaserad dryck)
30 gr jäst
1 dl kokossocker
½ dl björksocker
280 gr glutenfritt havremjöl (eller glutenfria havregryn som du mixar till ett fint mjöl i matberedare eller blender)
260 gr rismjöl
1 dl pulveriserat psylliumhusk
½ tsk salt
Kokosolja/smör till pensling
Russin att stoppa i katterna (valfritt)
Gör så här:
1. Smält kokosolja/smör tillsammans med saffran utan att det kokar upp.
2. Ta undan kastrullen från plattan och tillsätt drycken.
3. Smula ner jästen när vätskan är fingervarm, rör om tills jästen löst upp sig.
4. Blanda i kokos- och björksocker.
5. Blanda alla torra ingredienser i en skål.
6. Häll i vätskan i mjölblandningen och blanda väl.
7. Låt stå i ca 5-10 min.
8. Ta en klick av degen i taget och rulla ut till långa stavar som du ringlar ihop till lussebullar. Är degen lite klibbig kan du väta händerna med vatten så går det lättare att rulla.
9. Tryck i russin och låt sedan jäsa under duk i ca 60-75 min
10. Pensla med kokosolja/smör och grädda lussekatterna i ugnen på 200 grader i 15-17 min.
Du kanske också gillar
Marinerade belugalinser
Ett recept som är perfekt att ta till när du behöver något snabbt! Enkelt och gott!
Min snabbmat
Detta recept är något jag tar till när jag behöver en lunch på 10 minuter. Både gott och går snabbt!
Barnvänlig “köttfärssås”
Mixad mjölkfri “köttfärssås” med bönor istället för köttfärs. Den är anpassad både i smak och konsistens till barn i alla åldrar.
Du kanske också gillar
Gul smoothie med goda bakterier
Gul smoothie med goda bakterier Jag brukar ha...
Glutenfria leverköttbullar
Glutenfria leverköttbullar Testa...
0 kommentarer
Skicka en kommentar
Titta gärna in hos mina andra kanaler:
Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: @cleanlifestyle.se
Youtube : Clean Lifestyle Madelene Lennartsson
0 kommentarer