Växtbaserade chokladmuffins
Växtbaserade chokladmuffins fria från gluten och sötning
Recept
Du behöver:
(20-25 st)
15 färska dadlar
4 dl mandelmjöl (eller 2 dl pofiber för nötfritt)
2 dl bovetemjöl
1 dl rå kakao
0,5 dl björksocker
3 msk chiafrön
2 tsk psylliumhusk
2 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljpulver
0,5 tsk salt
1 banan
500 ml kokosmjölk
0,5 dl kokosolja
100 gr mörk choklad, gärna 100%
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Kärna ur dadlarna.
3. Mixa dadlarna med alla torra ingredienser till ett fint mjöl.
4. Skala och mosa bananen.
5. Smält kokosoljan på låg temp i en kastrull.
6. Tillsätt alla resterande ingredienser i mjölblandningen och mixa allt till en slät smet.
7. Hacka chokladen och blanda i smeten, spara lite som topping.
8. Häll upp smeten i muffinsformar, toppa med resten av den hackade chokladen.
9. Grädda i mitten av ugnen i ca 10-15 min.
10. Ta ut och låt svalna.
Du kanske också gillar
Umamigryta
Umamigryta Växtbaserad näringsrik umamigryta, passar bra till matlådor! Inlägget innehåller annonslänkar till Bodystore , Meds och Jordklok God och mättande böngryta med broccoli. Passar väldigt bra för matlådor eller till en middag för hela familjen. Helt...
Växtbaserad linslimpa
Underbart god & smakrik limpa med många härliga ingredienser.
Grönsaker, ätbara blommor & trädgårdsdrömmar
Mina drömmar om en grönskande trädgård, vad jag ska odla i sommar & era tips!
Du kanske också gillar
Köttfärssås på gräsbetat nötkött
Köttfärssås på gräsbetat nötkött En god...
Sommarsallad
Sommarsallad Här kommer en smarrig sommarsallad....
0 kommentarer
Skicka en kommentar
Titta gärna in hos mina andra kanaler:
Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: @cleanlifestyle.se
Youtube : Clean Lifestyle Madelene Lennartsson
0 kommentarer