Vegansk tårta med smak av choklad, helt utan nötter, gluten och vitt socker! Perfekt vid kalas eller vilket firande som helst.
ca x min x personer
Här kommer veganska tårtan jag gjorde strax innan midsommar, med smak av choklad och helt nötfri. Så underbart gott med hallonsylt mellan, receptet på sylten finner ni längre ned i detta inlägg.
Recept
Du behöver:
(Två bottnar)
12 färska dadlar
2 dl pofiber
2 dl bovetemjöl
5-7 msk kakao
2 tsk finmalet psylliumfröskal
2 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljpulver
1 stor nypa salt
3 msk chiafrö
1 banan
4 msk yaconsirap
500 ml kokosmjölk
6 msk kokosolja (smält)
+ kokosolja att smörja formen med
Chokladgrädde:
250-500 ml kokosgrädde (det tjocka lagret i en konservburk, jag använder gärna i tetraförpackning från Garant)
Valfri mängd raw kakao
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Kärna ur dadlarna.
3. Mixa dadlarna tillsammans med alla torra ingredienser till ett fint mjöl.
4. Tillsätt sedan resterande ingredienser och mixa vidare till en slät smet.
5. Smörj två springformar (20 cm i diameter).
6. Grädda i mitten av ugnen i ca 30-40 min, den får inte bli för torr
7. Låt svalna i formarna.
8. Ta ut ur formen, lägg hallonsylt mellan (se recept längre ned) och garnera med chokladgrädde och färska hallon, eller annat gott!
Hallonsylt på två ingredienser!
Det bästa med chiasylt är att den är snabb och lätt att göra. Så gott till det mesta och går att göra utan någon sötning, lika god med sötman från bären.
Björksocker – skogens eget socker
Xylitol, även kallat björksocker innehåller 40 % mindre kalorier och 75% färre kolhydrater än socker med ett GI värde på 7. Det gör att det tas upp väldigt långsamt av kroppen och vissa menar att kroppen inte behöver producera något insulin vid intag. Jag använder en sort som är från finska björk- & bokträd.
Bekämpar bakterier
Björksocker har otroliga munvårdande egenskaper. Det dödar nämligen de bakterier som orsakar plack, karies och tandköttsinflammation. Det leder inte bara till bättre tänder utan även till bättre andedräkt!
Recept hallonsylt
Du behöver:
300 gr hallon (frysta eller färska)
0,5 dl björksocker (valfritt)
4 msk chiafrö
Gör så här:
1. Lägg hallon och björksocker i en kastrull.
2. Koka upp och låt puttra på låg temp samtidigt som du mosar bären.
3. Ta av från plattan och lägg i chiafrön.
4. Låt svalna och använd direkt eller lägg sylten i en glasburk.
Förvara i kyl.
Du kanske också gillar
Växtbaserade chokladägg
Växtbaserade chokladägg Växtbaserade chokladägg - Glad Påsk Inlägget innehåller annonslänkar till Bodystore & Meds Recept Du behöver:100 gr kakaosmör¾ dl raw kakao¼ dl carobpulver (eller raw kakao)3 msk rinnande sötning1 nypa salt Gör så här:1. Smält kakaosmöret...
Chokladvåfflor
Chokladvåfflor Växtbaserade chokladvåfflor fria från gluten och sötning Inlägget innehåller annonslänkar till Bodystore & Meds Dessa våfflor är så underbart goda - trots att de är växtbaserade och helt fria från gluten! Recept Du behöver:100 g kokosolja eller...
Citron och ingefära bitar i frys
Citron och ingefära bitar i frys Tips för lata och smarta! 🍋 Perfekta att förbereda och ha redo i frysen. Recept Du behöver: 2 ekologiska citronerca 170 g färsk ekologisk ingefära2 dl vatten 20 färska dadlar (urkärnade)8 msk kokosolja1 lime (salt + rivet skal)1-2 msk...
Du kanske också gillar
Bär- & fruktglass med kokossmör
Bär- & fruktglass med kokossmör Superenkel...
Persikoglass med kakao
Persikoglass med kakao Persikoglass med kakao,...
0 kommentarer
Skicka en kommentar
Titta gärna in hos mina andra kanaler:
Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: @cleanlifestyle.se
Youtube : Clean Lifestyle Madelene Lennartsson
0 kommentarer