Växtbaserad nötellaglass med jordnötssmör
Underbart goda veganska glassar med smak av nutella – eller nötella! Toppade i jordnötsmör och krämig choklad.
ca x min x personer
Inlägget innehåller annonslänkar till Bodystore
Här kommer veckans glass! En underbart god och krämig glass med smak av hasselnötter, doppad i både jordnötssmör i choklad. Den blev riktigt god och mer än godkänd av barnen. Sugen att testa?
Överbliven choklad
Det kommer kanske bli lite chokladblandning över. Denna kan du lägga i en form och ställa in i frysen eller kylen, så gott!
Varför yaconsirap?
Yaconroten som innehåller ca 30 % av sockerarten fructooligosaccharides, har den positiva egenskapen att verka probiotiskt i tarmsystemet, det är bra för både matsmältningen och immunförsvaret. Sockret i sirapen påverkar inte blodsockret i kroppen då det ej tas upp i tarmen. Dessutom innehåller den viktiga mineraler och näringsämnen.
Recept
Du behöver:
250 ml kokosgrädde (det tjocka lagret i en konservburk, jag använder gärna i tetraförpackning från Garant)
2 dl hasselnötssmör (eller gör själv)
2-4 msk yaconsirap (valfritt)
3 dl jordnötssmör
Överdrag:
100 gr choklad (jag använde 90%-ig choklad, går även göra egen)
3 msk kokosolja
1 dl hasselnötter
Gör så här:
1. Mixa kokosgrädde, hasselnötsmör, och eventuell yaconsirap slätt.
2. Lägg glassblandningen i glassformar. Se mina favoriter här!
3. Frys in glassen tills de stelnat helt.
4. Värm jordnötssmöret i ett vattenbad eller i mikro.
5. Doppa glassarna i jordnötssmöret.
6. Frys glassarna igen tills de stelnat helt.
7. Smält choklad och kokosolja i vattenbad.
8. Hacka hasselnötter och blanda i chokladen.
9. Ta ut glassarna och doppa i chokladen.
10. Låt chokladen stelna, ät direkt eller frys in igen för att äta senare.
Du kanske också gillar
Lingonglass med passionsfrukt
Alltså vilken glass, denna slängde vi ihop igår kväll i ett nafs 👏 Det viktigaste är att man ser till att alltid har något gott i frysen som bara kan mixas ihop till något ännu godare 😉 Jag proppade vår frys i källaren full med jordgubbar, lingon, blåbär och havtorn...
Fruktglass till påsk
INLÄGGET INNEHÅLLER KÖPLÄNKAR (ADLINKS) TILL BAGAREN & KOCKEN Här kommer veckans glass! Denna är påskinspirerad och de är färgade och smaksatta med helt naturliga ingredienser. Basen i glassen är den samma, endast banan och kokosmjölk som jag och barnen har mixat....
Så gör vi fruktglassar – Ny video!
Ny video där vi gör superlätta att göra och passar både till fruktstunden, efterrätten, mellanmålet eller som lördagsgodis!
Du kanske också gillar
Växtbaserad kolaglass fri från vitt socker
Ett recept på en riktigt god växtbaserad/vegansk kolaglass doppad i choklad. Fri från vitt socker och gluten.
Naturlig vattenmelonglass fri från mjölk & vitt socker
Underbart god och krämig glass av vattenmelon med endast naturliga ingredienser. Den är fri från mjölk och vitt socker.
1 kommentar
Skicka en kommentar
1 kommentar
Skicka en kommentar
Titta gärna in hos mina andra kanaler:
Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: @cleanlifestyle.se
Youtube : Clean Lifestyle Madelene Lennartsson
Kommentar