Växtbaserad nötellaglass med jordnötssmör
Underbart goda veganska glassar med smak av nutella – eller nötella! Toppade i jordnötsmör och krämig choklad.
ca x min x personer
Inlägget innehåller annonslänkar till Bodystore
Här kommer veckans glass! En underbart god och krämig glass med smak av hasselnötter, doppad i både jordnötssmör i choklad. Den blev riktigt god och mer än godkänd av barnen. Sugen att testa?
Överbliven choklad
Det kommer kanske bli lite chokladblandning över. Denna kan du lägga i en form och ställa in i frysen eller kylen, så gott!
Varför yaconsirap?
Yaconroten som innehåller ca 30 % av sockerarten fructooligosaccharides, har den positiva egenskapen att verka probiotiskt i tarmsystemet, det är bra för både matsmältningen och immunförsvaret. Sockret i sirapen påverkar inte blodsockret i kroppen då det ej tas upp i tarmen. Dessutom innehåller den viktiga mineraler och näringsämnen.
Recept
Du behöver:
250 ml kokosgrädde (det tjocka lagret i en konservburk, jag använder gärna i tetraförpackning från Garant)
2 dl hasselnötssmör (eller gör själv)
2-4 msk yaconsirap (valfritt)
3 dl jordnötssmör
Överdrag:
100 gr choklad (jag använde 90%-ig choklad, går även göra egen)
3 msk kokosolja
1 dl hasselnötter
Gör så här:
1. Mixa kokosgrädde, hasselnötsmör, och eventuell yaconsirap slätt.
2. Lägg glassblandningen i glassformar. Se mina favoriter här!
3. Frys in glassen tills de stelnat helt.
4. Värm jordnötssmöret i ett vattenbad eller i mikro.
5. Doppa glassarna i jordnötssmöret.
6. Frys glassarna igen tills de stelnat helt.
7. Smält choklad och kokosolja i vattenbad.
8. Hacka hasselnötter och blanda i chokladen.
9. Ta ut glassarna och doppa i chokladen.
10. Låt chokladen stelna, ät direkt eller frys in igen för att äta senare.
Du kanske också gillar
Jordgubbsglass på tre vis
Jösses vad seg jag är idag. Så fort man lägger sig senare än vanligt och dessutom vaknar upp till ett gråmulet väder med inslag av regn har man lust att ligga kvar i sängen. De kanske finns någon som känner likadant? I så fall kan du pigga upp dig (eller barnen) med...
Jordgubbsglass på två ingredienser
Tims enda önskemål när han fyllde år 😍 Glassen består av 50% frysta jordgubbar och 50% av frysta gröna bananer som stått en stund i rumpstemp innan vi mixat till en glass. Så sjukt god att äta som den är eller toppa med t ex. cashewnötter, kakaonibs, quinoapuffar,...
Hallon- & lakrisglass
Vill du äta en (två) glass med endast naturliga ingredienser, och utan tillsatt socker? Denna kombo är känd sedan länge men tror aldrig jag provat i en glass. Sugen att testa? Receptet/recepten har ni nedan: Hallonglass: 400 gr frysta hallon 2 dl kokosgrädde 1 tsk...
Du kanske också gillar
Vegansk pistageglass med matcha fri från vitt socker
Recept på en krämig växtbaserad grön pistageglass med lite smak av matcha! Den är sockerfri och innehåller endast naturliga ingredienser.
Växtbaserad & sockerfri magnum mandel
Vegansk mandelglass fri från gluten- och socker. Supergod och krämig glass som passar hela familjen. Mjölkfri, glutenfri och sockerfri glass.
1 kommentar
Skicka en kommentar
1 kommentar
Skicka en kommentar
Titta gärna in hos mina andra kanaler:
Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: @cleanlifestyle.se
Youtube : Clean Lifestyle Madelene Lennartsson
Kommentar