Vegansk mandelglass fri från gluten- och socker. Supergod och krämig glass som passar hela familjen. Mjölkfri, glutenfri och sockerfri glass.
ca x min x personer
Inlägget innehåller annonslänkar till bodystore
Här kommer ett riktigt gott recept på mandelglass! Den är vegansk, glutenfri och fri från socker. Riktigt krämig och god.
Överbliven choklad
Det kommer bli chokladblandning över. Denna kan du lägga i en form och ställa in i frysen eller kylen, så gott!
Varför yaconsirap?
Yaconroten som innehåller ca 30 % av sockerarten fructooligosaccharides, har den positiva egenskapen att verka probiotiskt i tarmsystemet, det är bra för både matsmältningen och immunförsvaret. Sockret i sirapen påverkar inte blodsockret i kroppen då det ej tas upp i tarmen. Dessutom innehåller den viktiga mineraler och näringsämnen.
Recept
Du behöver:
(8 st miniglassar)
250 ml kokosgrädde (det tjocka lagret i en konservburk, jag använder gärna i tetraförpackning från Garant)
2 dl mandelsmör (eller gör egen)
1 nypa salt
2 msk yaconsirap (valfritt)
Överdrag:
100 gr choklad (jag använde 90%-ig choklad, går även göra egen)
3 msk kokosolja
1 dl mandel
Gör så här:
1. Mixa kokosgrädde, mandelsmör, salt och eventuell sötning slätt.
2. Lägg glassblandningen i glassformar. Se mina favoriter här!
3. Frys in glassen tills de stelnat helt.
4. Smält choklad och kokosolja i vattenbad.
5. Hacka mandel och blanda i chokladen.
6. Ta ut glassarna och doppa i chokladen.
7. Låt chokladen stelna, ät direkt eller frys in igen för att äta senare.
Du kanske också gillar
Sötpotatisglass med vit choklad
Här kommer en spännande och god smakkombination när det gäller glass! Nämligen sötpotatis och banan doppad i egengjord vit choklad!
Mjölk- & sockerfri pepparkaksglass
Krämig glass fri från mjölk och vitt socker med smak av pepparkaka. Endast med naturliga ingredienser, gröna bananer som bas.
Mina glassformar & tips på köksmaskiner
Här hittar du alla mina favoriter av glassformar som gör perfekta små och stora glassar till hela familjen. Så här gör du proffsiga glassar!
Du kanske också gillar
Växtbaserad nötellaglass med jordnötssmör
Underbart goda veganska glassar med smak av nutella – eller nötella! Toppade i jordnötsmör och krämig choklad.
Krämig & tropisk sötpotatisglass
Vegansk glass gjord på bland annat sötpotatis. Krämig, lite syrlig och söt. Ett toppenbra mellanmål till hela familjen.
1 kommentar
Skicka en kommentar
1 kommentar
-
Jenny på juli 15, 2021 på 18:52
Hej. I många av dina recept där du har kokosgrädde som bas så står det att du bara använder det tjocka lagret högst upp i konservera.
Innebär det då att du använder flera burkar? Man får väl inre ut 250ml i endast en burk?
Vad gör du med resten av grädden, som inte är tjock?
Skicka en kommentar
Titta gärna in hos mina andra kanaler:
Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: @cleanlifestyle.se
Youtube : Clean Lifestyle Madelene Lennartsson
Hej. I många av dina recept där du har kokosgrädde som bas så står det att du bara använder det tjocka lagret högst upp i konservera.
Innebär det då att du använder flera burkar? Man får väl inre ut 250ml i endast en burk?
Vad gör du med resten av grädden, som inte är tjock?